AeroMoov
02/04/2024

Jouw vrijheid terug als moeder

Een baby krijgen heeft impact op allerlei facetten van je leven, waaronder je vrijheid. Ik ga niet ontkennen dat bepaalde uitstapjes lastiger of simpelweg onmogelijk zijn met een baby erbij. En ja, het vergt meer planning en voorbereiding, maar er is – als je wilt – nog steeds heel veel mogelijk. In dit artikel tippen wij, van moeder tot moeder, dé producten die ons daarbij helpen.

We maken het allemaal wel eens mee. Je gaat ergens naartoe – naar vrienden, familie of het strand – en je bent uiteindelijk alleen maar bezig met het vasthouden, in de gaten houden óf achternalopen van je baby of kind. Verre van relaxt!

Waarbij je thuis van alle gemakken bent voorzien en een kindvriendelijke plek hebt gemaakt, is dat buitenshuis soms best een uitdaging. Hoe zorg je ervoor dat je ook buitenshuis een veilige plek voor jouw kindje kunt creëren, zodat jullie allemaal een leuke tijd kunnen hebben? Investeer in een goede, lichte en veilige reiswieg. Wat mij betreft écht een onmisbare aankoop, omdat het jou of jullie in staat stelt om een stuk van je vrijheid terug te krijgen. 

AeroMoov

Met een goede reiswieg koop je een veilige speel- en slaapplek waar je ook bent. Of je nu naar het strand of naar een vakantiehuisje gaat of bij vrienden of familie (zonder kinderen) thuis afspreekt: jij bent er zeker van dat jouw baby op zijn of haar eigen veilige plekje kan rusten, spelen en slapen.

Van alle campingbedjes die er momenteel beschikbaar zijn, is de instant travel cot van AeroMoov mijn favoriet. Dit bedje heeft namelijk een paar hele fijne voordelen. Allereerst is de reiswieg compact en met vijf kilo zeer licht en makkelijk mee te nemen. Bij het bedje krijg je een handige tas, waarmee je ‘m letterlijk zo over je schouder gooit als je op pad gaat. Door de transparante zijkanten voelt jouw kindje altijd dichtbij en kun je hem of haar goed in de gaten houden.

Ook ideaal: je hebt geen gehannes met het open- en dichtklappen. Deze reiswieg klap je binnen 2 seconden open en dicht. Dat is zeker geen verkooppraatje: wij spreken uit ervaring. En geloof ons, dit is een grote verademing als je het vergelijkt met sommige andere campingbedjes. 

AeroMoov

Je kunt de AeroMoov zowel binnen als buiten gebruiken. Het campingbedje heeft een waterdichte bodem, dus je kunt hem bijvoorbeeld ook gebruiken op het strand, op nat gras of aan het zwembad. Ideaal. Je kunt daarnaast voor €19,95 een UV50+ zonnescherm of een muggennet aanschaffen. Voor wat extra vermaak is er ook een speelboog verkrijgbaar, die aan de vier punten bovenaan het bedje bevestigd wordt. 

AeroMoov

Het reiswiegje bevat een stevig matrasje en een bodem die je op twee niveaus kunt instellen. De hoge stand is bedoeld voor baby’s tot en met twee maanden, zodat jij niet te ver voorover hoeft te bukken om jouw baby in en uit de reiswieg te halen. Zodra je kindje kan zitten of meer weegt dan zes kilo, wordt het aangeraden om voor de lage stand te kiezen.

Nog één feature die ik even uit moet lichten: onderaan de reiswieg zitten er langs beide kanten openingen waar je je voeten in kunt schuiven als je je kindje in of uit het campingbedje wilt tillen. Zodat je niet in zo’n verdraaide houding over het bed heen hoeft te hangen en je rug verrekt.

NONOMO

Als jij een baby hebt die (momenteel) overdag wat slechter slaapt en vooral veel bij jou wilt zijn, kun je je ook best beperkt voelen in je vrijheid. Dat is niet fijn. Een ergonomische draagzak kan al uitkomst bieden, omdat jij op die manier in ieder geval je handen vrij hebt en je kindje ondertussen geniet van het warme en veilige gevoel dicht bij jou te zijn. 

Onlangs kwam ik echter een ander product tegen dat ik heel graag aan je wil tippen, namelijk de babyhangmat van NONOMO. Dit merk heeft een geweldig, stijlvol, comfortabel én superveilig hangmatje gemaakt waarin jouw baby heerlijk kan slapen en chillen. Je kunt bij de hangmat kiezen voor een frame waarin je de hangmat ophangt, maar ook voor een plafondbevestiging. 

NONOMO

Wat deze hangmat helemaal leuk maakt, is dat je ‘m niet alleen binnen in huis, maar ook buiten kunt gebruiken. Een picknick in het park? Bevestig de hangmat aan een boom en jouw kind heeft de beste plek van iedereen. Doordat de hangmat is voorzien van een AeroSleep matrasbeschermer, is er sprake van constante luchtcirculatie. Dat maakt de NONOMO ook een veilige slaapplek voor jouw kleintje.

NONOMO

AeroSleep

Een laatste hulpmiddel dat ik je wil tippen, is de matrasbeschermer van AeroSleep. AeroSleep ontwikkelt veilige slaapproducten voor baby’s. Eén van hun eerste producten – inmiddels zijn er ook matrasjes, hoeslakens en bedbumpers verkrijgbaar – was de matrasbeschermer. Deze losse matrasbeschermer kan op ieder matras worden gelegd en zorgt er door de AeroSleep-technologie voor dat jouw kindje veilig kan slapen. Door de 3D honingraatstructuur kan de lucht vrij circuleren, wordt warmte afgevoerd en frisse lucht aangevoerd. Zelf deze matrasbeschermer meenemen als je ergens anders slaapt, heeft drie grote voordelen. Allereerst zorg je ervoor dat jouw kind, in welk bedje hij of zij ook ligt, veilig slaapt. Ook bij warmere temperaturen is de matrasbeschermer fijn, omdat het zorgt voor warmteregulatie en vochtopname. Daarnaast voorkom je dat het matras vies wordt bij eventuele ongelukjes. De AeroSleep matrasbeschermer mag gewoon in de wasmachine. 

AeroSleep

Lieve mama, wat ik je vooral wil meegeven is dat een baby echt niet hoeft te betekenen dat allerlei fijne weekendjes weg of bezoekjes niet meer mogelijk zijn als jij hier wel behoefte aan hebt. Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk met de juiste hulpmiddelen en probeer zo te ontdekken welke uitstapjes nog of weer bij jullie als gezin passen. Jouw plezier, verlangen naar avontuur en gevoel van vrijheid doen er ook nog steeds toe, vergeet dat niet!

Meer lezen?
Julia: ‘Ik wil Vic voor geen goud missen, maar soms verlang ik naar meer vrijheid als moeder’

Dit artikel is geschreven als onderdeel van een samenwerking met onze partner QLEVR.

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen