variatie tafel eten
26/03/2024

Meer variatie in jullie avondeten? Dit kan helpen!

Ik denk dat voor veel ouders geldt dat ze een vast repertoire van gerechten hebben die regelmatig op tafel staan. Makkelijk om (snel) klaar te maken als er hongerige kids om je heen hangen en gegarandeerde succesnummers bij moeilijke eters. Herken jij dit en wil je tegelijkertijd ook weer eens wat variatie op tafel? Lees dan vooral verder.

In ons huis ben ik meestal de kok omdat ik hier simpelweg het meeste plezier uit haal (en in andere huishoudelijke taken niet zo’n uitblinker ben *kuch*). Ik vind koken niet alleen leuk, het geeft me ook ontspanning. Maar in periodes dat het drukker is met werk of het gezinsleven, merk ik wel dat het me moeite kost om gevarieerd te koken. Met name voor de kindjes heb ik vier of vijf recepten op repeat staan, maar ik val voor onszelf ook vaak terug in dezelfde gerechten. 

45 verschillende gerechten per week

Daarom vind ik het leuk om minimaal eens per maand HelloFresh (deels) te laten bepalen wat er op tafel komt. Je kunt hier iedere week – maar dus ook om de week of weken – kiezen uit 46 verschillende gerechten. Daarvan zijn er altijd minimaal 15 vegetarisch en kun je verder kiezen uit ‘lekker makkelijk’, ‘familie’, ‘caloriearm’ of juist ‘bourgondisch’. Vaak laat ik de kinderen ook 1 of 2 gerechten kiezen die zij er lekker uit vinden zien en kiezen wij de rest. 

Ontvang tot €90 euro korting op de eerste vier HelloFresh boxen

De grote doos vol ingrediënten wordt met luid gejuich ontvangen, want meehelpen om alle zakjes uit te pakken vinden ze leuk. Oke, daarna met de lege grote doos spelen ook 🙂

Nieuwe recepten proberen

Tijdens onze ‘HelloFresh week’ zijn we op een leuke manier meer met het avondeten bezig, staan er verrassende, nieuwe recepten op tafel en verbaast het me altijd weer dat die kindjes echt wel meer lusten dan ze normaal gesproken roepen. Ik merk dat het mij ook altijd inspireert om nieuwe gerechten uit te proberen en deze vervolgens weer op te nemen in onze favoriete recepten om nog eens na te maken. Bijvoorbeeld de bekende crispy bang bang bloemkool met knoflookrijst.

Ook goed om te weten: alle recepten van HelloFresh bevatten minstens 200 gram groenten. 

90 euro korting

Lijkt het je leuk om HelloFresh ook eens uit te proberen of wil jij jouw bestaande lidmaatschap heractiveren? Met de kortingscode HFMOM90 ontvang je tot €90 korting op de eerste vier boxen*. Hoe groter de box (meer gerechten of personen), hoe hoger de korting op je eerste box. 

Wat ik zelf heel handig vind, is dat je bij HelloFresh een flexibel doorlopend lidmaatschap hebt. Dit betekent dat je per week je box kunt aanpassen (meer of minder dagen, meer of minder personen) of pauzeren. Zo weet je zeker dat HelloFresh zo goed mogelijk in jullie week past. 

*actievoorwaarden van toepassing

Dit artikel is geschreven als onderdeel van een samenwerking met onze partner HelloFresh.

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen