10/04/2019

Meet How about mom: Frederieke

Frederieke Jacobs (1988) studeerde af als cultuurhistoricus, is oprichter van SmartHealth & How about mom, en ondernemer. Compagnon en zus van Anna. Geniet van al haar neefjes en nichtjes en van kinderen van vriend(inn)en, zelf geen kinderen.

Als niet-moeder verwonder ik me over de mythes en mysteries rond zwangerschap. Het ‘grootste wonder ter wereld’, de motor van de menselijke evolutie, en tegelijkertijd een gebied vol gebrekkige informatie en spookverhalen. Ik ben ervan overtuigd geraakt dat kennis over de zwangerschap en bevalling, én je veranderende lichaam en geest, je helpt om voor te bereiden op een stressvolle en life changing gebeurtenis als een bevalling.

Mindful

We leven in een tijd waarin veel van ons verwacht wordt qua werk, sociale leven, en privé. Daar bovenop komen onze eigen verwachtingen. We staan dagelijks bloot aan enorm veel prikkels, eindeloze to-do lijstjes (guilty) en onze smartphone. Zelf probeer ik daar bewuster mee om te gaan na een flinke hersenschudding in 2018. Noodgedwongen leerde ik hoe je rust kunt creëren en bewuster om kunt gaan met je lijf, energie en aandacht. Oké, ik vlieg ook nog steeds geregeld uit de bocht, maar ik probeer dagelijks te mediteren, en ik merk dat dat heeft geleid tot meer focus en minder afleiding.

Die focus op je hoofd én je lijf is essentieel tijdens een zwangerschap. Het is een illusie dat je gezonde spanning en stress volledig uit kunt sluiten, maar een goede voorbereiding – met je lichaam en geest – helpt jou als vrouw wel.

Wetenschapsjournalistiek

Wetenschapsjournalistiek was een van mijn favoriete vakken tijdens mijn opleiding. In mijn half jaar aan de School voor Journalistiek vroeg ik me geregeld af: hoe kun je een wetenschappelijk onderzoek op een leuke en begrijpelijke manier vertalen naar een groter publiek? Dat is waar How about mom ook voor staat: tips, adviezen en onderzoeken van wetenschappers en experts vertalen in bruikbare informatie. Met als doel: jou als vrouw en aanstaande moeder helpen bij je zwangerschap en het moederschap.

How about mom is voor mij een zoektocht naar het vrouwenlichaam en een mysterieus en tegelijk alledaags fenomeen: de bevalling. Ga je mee op die zoektocht?

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen