App How about mom
24/06/2020

De 10 beste apps tijdens je zwangerschap en als nieuwe mama

Welke apps zijn écht onmisbaar als zwangere of nieuwe mama? Wij vroegen onze volgers welke apps zij graag gebruikten tijdens hun zwangerschap en is het eerste jaar als moeder. En we delen natuurlijk onze eigen favoriet – de How about mom app!

1. How about mom app (gratis)

How about mom is dé app om je voor te bereiden op je eerste jaar als moeder. Bloedverlies na de bevalling, naweeën, stemmingswisselingen: met de symptomenchecker krijg je antwoord op de veelgestelde vraag ‘Is dit normaal’? De How about mom app biedt het meest uitgebreide overzicht van alles waar nieuwe moeders mee te maken krijgen: van voorbereiden op de bevalling, borstvoeding en de kraamtijd, tot seks, schoonfamilie en terug naar je werk gaan. Eerlijk, herkenbaar en zonder poespas. How about mom voor iOS & Android

2. Baby Monitor 3G (betaald)

De app die je weekendje weg kan maken of breken, de ultieme altijd en overal te gebruiken babyfoon. Wij zijn fan en kunnen niet zonder. Tovert je smartphone en tablet om in een babyfoon. Zet de ‘kind-unit’ (een telefoon of tablet) naast het bedje, en zet je eigen telefoon of tablet aan als ‘ouder-unit’. Naast geluid heb je ook de mogelijkheid om de camera aan te zetten, bijvoorbeeld om te checken of het echt alleen een kuchje was of dat je alweer richting kamer moet, kun je via de microfoon terug praten tegen je kindje en kun je kiezen voor een aantal standaard slaapliedjes die je kunt afspelen. De app kost € 5,49.

3. Sleeptune (betaald)

Je bent niet de enige die… De stofzuiger, afzuigkap of föhn laat loeien omdat je kindje daar zo lekker op doorslaapt. Natuurlijk niet de meest praktische nog zuinige optie, dus is daar de app WhiteNoise. Een app bomvol monotone geluiden om jouw kindje mee in slaap te brengen én te houden. Een paar geluiden (waaronder die van de föhn, baarmoeder, regen of ruis) zijn gratis. Voor € 1,99 per maand kun je alle geluiden uit de app gebruiken.

4. Meditation Moments (gratis)

Deze app van Nederlandse bodem biedt talloze Nederlandstalige begeleide meditaties. Of je nu in je zwangerschap een momentje van ontspanning of betere nachtrust zoekt, of als nieuwe mama meer rust in je hoofd nodig hebt. De app bevat ook een speciale ‘kids’ sectie, met kindermeditaties. De app bevat een aantal gratis meditaties, voor € 6,99 per maand kun je alle meditaties in de app doen.

5. ZwangerHap (gratis)

Toastje met gerookte zalm: kun je die wel eten tijdens je zwangerschap of beter niet? En hoe zit het met superfoods in je yoghurt, of Parmezaanse kaas? Een super handige app van het Voedingscentrum.

6. Oei ik Groei app (betaald)

Denk je het net een beetje onder controle te hebben, dat moeder-zijn, kun je een dag later het gedrag van je baby’tje ineens helemaal niet meer plaatsen. Ah, een sprongetje! Hoewel er ook ouders zijn die de theorie van Oei ik Groei – baby’s maken ‘sprongetjes’ in hun mentale ontwikkeling, en kunnen tijdens zo’n sprong humeurig of huilerig zijn – niet ondersteunen, is Oei ik Groei een van de grootste apps, die je houvast kan geven als nieuwe ouder. Je kunt een melding aanzetten wanneer het sprongetje van je kind eraan komt en lezen wat jullie tijdens en na die sprong te wachten staat.

7. SamenVoeden (gratis)

‘Gaf ik daarnet nou de linker of de rechter borst…?’ Die #mombrain is real in de eerste weken (okay, maanden) als moeder. Je bent absoluut niet de enige die tijdens het borstvoeden wel een geheugensteuntje kunt gebruiken. SamenVoeden is misschien niet de meest mooie app, maar wel ontzettend praktisch. Je houdt er bij met welke borst je hoe lang je kindje hebt gevoed. Dat geldt ook voor (afgekolfde) flesjes melk én poep- en plasluiers.

8. Kinder (betaald)

Ben je er nog niet uit wat de naam van je aankomende kindje gaat worden? Misschien kan Kinder helpen. Met deze Engelstalige app kun je matches zoeken – vandaar de naam! – als jij en je partner de app allebei gebruiken. In een overzicht zien jullie welke namen jullie allebei naar rechts hebben geswiped. Je betaalt € 1,09 per namen set (bijv. ‘Nederlands’, ‘Turks’, ‘Frans’ of ‘Engels – kinderen van beroemdheden’).

9. Zwangerschap + (gratis)

Met de app Zwangerschap+ zie je precies hoeveel dagen je al zwanger bent en hoe lang het nog duurt tot de uitgerekende datum. De app geeft uitgebreide informatie over de ontwikkeling van je baby, inclusief levensechte 3D-beelden van je groeiende baby. Iedere week kun je zien hoe groot je baby nu is, gemeten in – jawel – fruit en groente, dieren of snoep. Watermeloen, anyone?

10. Spotify (gratis)

Tijdens je zwangerschap, rond week 20, kan je baby in je buik al horen. Eerst alleen de hartslag van de moeder, later ook stemmen en ander omgevingsgeluid zoals muziek. Wist je dat onderzoek heeft aangetoond dat baby’s na hun geboorte muziek kunnen herkennen die ze in de buik hebben gehoord. Als jij rustige, melodieuze muziek opzet tijdens je zwangerschap, kan die  deze muziek ervoor dat je baby tot rust komen, omdat hij of zij door de muziek wordt herinnerd aan de veilige tijd in de buik.

Plus: muziek kan voor jou een fijne manier zijn om te ontspannen. Dans op je favoriete reaggeton beats, droom weg bij akoestische gitaarmuziek of klassieke pianoconcerten: muziek kan ervoor zorgen dat je stress vermindert en je dus ontspant, wat ook weer een positief effect heeft op je kindje. Muziek is dus niet alleen goed voor je kindje, maar ook voor jezelf. Put on some happy tunes mama!

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen