de nieuwe moeder boek
21/07/2023

‘Hoezo bestaat er eigenlijk geen standbeeld voor moeders?’

Ernestine Numan is moeder van twee dochters, gecertificeerd meditatietrainer en schrijver van het boek De Nieuwe Moeder. How About Mom publiceert een exclusieve preview van dit recent verschenen boek. ‘De boodschappen van dit boek moest ik zelf ook horen. Want voordat ik begon met schrijven, vond ik het onderwerp moederschap niet zo ‘cool’. Tegelijkertijd irriteerde me dat: hoezo is dat niet cool? Wat zegt dat over de rol van het moederschap in onze samenleving? En hoezo bestaat er eigenlijk geen standbeeld voor moeders?’, aldus Ernestine.

Lieve jij,

Welkom op deze plek. Hier gaat het niet over goed of fout of hoe je een betere moeder, partner, dochter, vriendin, werknemer/werkgever, ondernemer (et cetera) kunt zijn, want daar denken we als bewuste moeder al genoeg over na.

Wat je doet, hoeft niet beter. Het is al goed. Het mag wel lichter. Met meer rust, voldoening en flow in alle rollen die je als vrouw van nu vaak combineert. En dat begint bij het creëren van meer ruimte voor onszelf. Want die is er niet genoeg in onze maatschappij. Moederschap staat onder spanning. Naast de drukte van het dagelijks leven zijn er nog allerlei (voor)oordelen, taboes en aannames over hoe we het (zouden moeten) vinden, hoe we het (zouden moeten) doen en het wel of niet (zouden moeten) combineren met andere bezigheden.

Je mag het helemaal op je eigen manier doen. En je belangrijkste tool heb je al in huis, zoals ieder mens: je hart. Dat hart mag je volgen in al je rollen en keuzes die bij jou en je gezin passen.

In De Nieuwe Moeder neem ik je mee op een retreat die je alle ruimte biedt die je nodig hebt. Ik laat je ook zien wat je daarbij in de weg kan staan en wat je kansen zijn als bewuste vrouw anno nu. En welke verrassende ontdekkingen ik deed op het gebied van spirituele transformatie en de rol van moederschap.

Mediteren als moeder: ‘Omringd door de chaos thuis’

De boodschappen van dit boek moest ik zelf ook horen. Want voordat ik begon met schrijven, vond ik het onderwerp moederschap niet zo ‘cool’. Tegelijkertijd irriteerde me dat: hoezo is dat niet cool? Wat zegt dat over de rol van het moederschap in onze samenleving? En hoezo bestaat er eigenlijk geen standbeeld voor moeders? Dat zou wel moeten. Als moederschap op de juiste plek staat in een cultuur, kunnen we die rol eren, in plaats van hem te moeten negeren (zoals op sommige werkplekken nog nodig lijkt te zijn) of te hoeven bevechten.

Want zoals Oprah Winfrey zegt: ‘We should no longer allow a mother to be defined as ‘just a mom’. It’s on her back that great nations are built.’

Moederschap zien vanuit een hoger perspectief heeft me meer kracht gegeven. Als moeders zijn we leiders van de volgende generatie en al onze rollen doen ertoe, buitenshuis en binnenshuis. En de persoonlijke groei die we als bewuste moeders doormaken heeft een verlichtend effect, niet alleen op de generaties na ons, maar met terugwerkende kracht ook op de generaties voor ons.

Benieuwd naar Ernestine’s boek? Lees hier de eerste pagina’s van het boek, en kijk op Ernestine’s website om het boek De Nieuwe Moeder te bestellen. Voor jezelf, of om cadeau te doen aan een andere (aanstaande) moeder.

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen