Little Cigogne Momhack
15/12/2022

Momhack: stressvrij shoppen voor de kids

Producten of diensten die ons leven als moeder makkelijk maken: daar worden wij blij van. In onze rubriek Momhack delen we dit soort pareltjes. Deze week: stressvrij shoppen voor jouw kinderen dankzij de service van Little Cigogne. 

Het leek zo leuk: lekker winkelen met je kids. Leuke outfits zoeken, gezellig door de winkelstraat struinen, samen dingen passen. Ahum… De realiteit ziet er (vaak) nét iets anders uit. Er is geen zin om te passen, er wordt gezeurd om eten of een bezoek aan de speelgoedwinkel, er zijn geen enkele leuke items voor jongens te vinden, je kind trekt het ene na het andere hysterische kledingstuk uit de rekken en bij jou staat het zweet ondertussen tot in je bilnaad. Herkenbaar? 🙂

Wij hebben een gouden tip, genaamd Little Cigogne. Dit van oorsprong Franse bedrijf is sinds kort ook in Nederland actief en daar zijn wij blij mee. Het concept is simpel: stylisten stellen op basis van een vragenlijst een box met drie outfits samen die wordt thuisbezorgd. Je kunt kiezen voor een eenmalige box, of een abonnement waarbij je iedere 1, 2 of 3 maanden een box ontvangt. Je betaalt niet voor het abonnement, alleen voor de kleding die je houdt. 

Outfits swipen

Het invullen van de vragenlijst duurt een paar minuten. Je kiest onder andere een paar outfits die je leuk vindt, geeft aan welke kleuren favoriet zijn (en welke niet) en welke merken jouw kind nu draagt. Er zitten een paar typische Franse winkels tussen, maar ook H&M, Zara Kids, Name It etc. Je kunt aangeven welke kledingstukken jouw kind niet draagt en of je voorkeur hebt voor bepaalde kledingstukken. Als je een box hebt besteld kun je ervoor kiezen om drie items alvast zelf te kiezen uit een selectie op basis van de vragenlijst, maar je kunt het ook volledig aan de stylisten overlaten.

Je kunt – en dat vond ik zelf erg leuk om te doen – ook á la Tinder aangeven welke kledingstukken je wel of niet leuk vindt. Zo help je de stylisten om een beter beeld te krijgen van jouw voorkeuren – en die van jouw zoon of dochter. 

Little Cigogne heeft drie eigen kledingmerken: LC Kids, Eden & Victor en Storytelling. Aangezien deze kleding in Nederland niet los te koop is, draagt jouw kindje ook nog eens unieke items. De kledingstukken in de box variëren van tien tot dertig euro, dus zijn heel schappelijk geprijsd. Als je besluit de hele inhoud van de box te houden, krijg je standaard 30% korting. 

Gezellig samen passen

Van het uitpakken van de verrassingsbox kun je samen een leuk moment maken. Geen gedoe in pashokjes, maar lekker in alle rust thuis passen en outfits uitproberen. Zo heb je wel de voordelen van het winkelen, maar niet het gedoe wat erbij komt kijken. 

Waarom vinden wij Little Cigogne een momhack? Je bespaart jezelf de stress van een shopronde met je kids, maar kunt hen wel betrekken bij het kiezen van de kledingstukken én je wordt verrast met nieuwe merken of kledingstijlen. 

Lijkt het je leuk om Little Cigogne zelf eens uit te proberen? De vragenlijst aanvullen en een box aanvragen is geheel vrijblijvend (en leuk om te doen!). Wij mogen jullie een korting van €10 euro bieden als je voor €60 aan items uit de box houdt. Vul hiervoor de code HOWABOUTMOM10 in.

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking met onze partner Little Cigogne.

Little Cigogne

Meer lezen?
15 momhacks voor newborn tot peuter
Gênante momenten tijdens het moederschap: op deze momenten konden jullie wel door de grond zakken

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen