petite amelie picks
08/06/2024

Mom’s picks: Petite Amélie

How About Mom is fan van Petite Amélie. Dit Nederlandse merk, opgericht door een moeder die zelf op zoek was naar het perfecte kinderbedje, vind je al jaren in de kamers van onze kids terug. In dit artikel delen we een aantal favorieten – voor jouw baby tot kleuter – van Petite Amélie.

Rollen maar

baby box petit amelie

In onze zoektocht naar een goede box was voor ons vooral de maat belangrijk. We wilden het liefst een zo compact mogelijke box. In hoogte verstelbaar leek ons ook praktisch, want dan doe je een stuk langer met de aankoop. Deze nieuwe box van Petite Amélie voldoet aan bovenstaande criteria en heeft nog een extra feature: wielen! Hoe handig is dat? Geen gesjouw door je huis als je de box tijdelijk ergens anders wilt hebben staan. Ik vind het mooi dat deze box een eenvoudig ontwerp heeft en ben fan van deze mooie walnoot kleur. Hij is er overigens ook in het wit/naturel of naturel.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand

kaptafel petite amelie

De weg naar het hart van jouw dochter? Een eigen kaptafel met spiegel en bijpassend stoeltje. Uiteraard niet alleen geschikt voor kindernagellak en haarelastiekjes, maar ook ideaal als eerste bureautje of fijne speelplek. Het vak onder het tafeltje en het vak in de stoel bieden een handige bergruimte voor alle spulletjes van jouw mini.

Geen traditionele commode

commode petite amelie

Eén van de meest lastige aankopen voor onze dochter vond ik de commode. Waar ik ook zocht: ik vond geen commode die aan mijn wensen voldeed. Ik vond ze vaak te tuttig, te groot of te lomp. Daar heeft Petite Amélie nu een goed antwoord op. Deze luiertafel neemt minder ruimte in beslag dan een traditionele commode, maar biedt door de twee planken toch voldoende bergruimte om de spulletjes die je binnen handbereik wilt hebben, op te bergen. Als je wat kleiner woont en de commode bijvoorbeeld op jullie slaapkamer of in de woonkamer hebt staan, is dit model ideaal. Ik vind de zwarte kleur erg tof, maar de luiertafel is ook beschikbaar in walnoot of naturel met wit.

Naar de gym

Happy baby = happy mama. Ideaal vermaak voor zelfs de allerkleinsten: een babygym. Een beetje kijken, een beetje graaien, wat trappelen. Deze mooie houten babygym heeft drie stoffen figuurtjes eraan hangen die met klittenband ook eraf gehaald kunnen worden (bijvoorbeeld om ze in de was te gooien!). Extra leuk: de figuurtjes prikkelen de zintuigen van jouw baby of kindje, want ze maken allemaal een ander geluid.

In een tentje

tipi tent petite amelie

De meeste kinderen zijn dol op het bouwen van hutjes of knusse verstopplekjes. Waarschijnlijk is de tipi-tent daarom zo’n groot succes. Wat ik vooral leuk vind aan deze tent, is dat je hem makkelijk mee kunt nemen en bijvoorbeeld buiten neer kunt zetten bij mooi weer. Dit mooie exemplaar staat niet alleen fraai in de kinderkamer, maar kan ook prima een plekje krijgen in de woonkamer (in tegenstelling tot de foeilelijke roze Bumba tent die we cadeau kregen een paar jaar geleden…).

Samen slapen

co-sleeper petite amelie

Nog een favoriet item uit het assortiment van Petite Amélie: de co-sleeper. Co-sleeper ‘Nuage’ is gemaakt van massief beukenhout en wordt eenvoudig aan jullie bed bevestigd. Je kunt deze co-sleeper makkelijk in hoogte aanpassen. Gaat jullie kindje op den duur naar zijn of haar eigen kamer? Dan kun je de co-sleeper ook gebruiken als vrijstaand bedje. De co-sleeper is ook beschikbaar in walnoot, wit en naturel.

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking met onze partner Petite Amélie.

Meer lezen?
Baby naar eigen kamer: een mooie overgang
Zo maakten wij een nieuw slaapritueel

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen