eerste verjaardag cadeautjes
24/05/2023

Inspiratie voor eerste verjaardag cadeautjes

De allereerste verjaardag van jouw kindje, wat een bijzondere mijlpaal! Gaat het groot gevierd worden? Of houden jullie het klein maar fijn? Wij tippen in dit artikel een aantal leuke eerste verjaardag cadeautjes, tried & tested door ons team.

Bij een verjaardag horen cadeautjes! Maar wat geef je aan of vraag je voor een éénjarige? 

(Voorlees)boeken

Een cadeau wat wij altijd graag krijgen én geven is een leuk voorlees- of kijkboek. Een paar favorieten zijn De Gele Ballon, De Leeuw in de Muis, Paco en de Fanfare, Rupsje Nooitgenoeg en De Mooiste Vis van de Zee

Loopfiets of loopkar 

Misschien zijn de eerste stapjes al gezet, anders gaat dat in de komende maanden gebeuren. Kortom: tijd voor een loopfietsje! Een goede loopfiets is vaak wat prijziger, dus het is ook een leuk cadeau om bijvoorbeeld van meer mensen samen te vragen. 

Liever nog iets rustiger aan doen? Deze multifunctionele blokkenkar is ook gegarandeerd een hit.

Lekker luid speelgoed 

Misschien had jij ook het voornemen om alleen maar esthetisch verantwoord speelgoed in huis te halen voordat je kinderen kreeg. Wellicht heb je inmiddels gemerkt dat dit geen haalbare kaart is. Sterker nog, voor de ontwikkeling van jouw kindje is speelgoed met verschillende (felle) kleuren, structuren en tja, ook geluidjes, juist goed. Door alle liedjes, knopjes, lampjes en stemmetjes is deze ‘Mijn eerste 100 woordjes’ grote hit hier in huis. Ook een topper waar je gegarandeerd lang speelplezier van hebt: deze ijscokar. Zeg nou zelf, dit had jij als kind toch ook geweldig gevonden?!

Tip: op het speelgoed van VTech krijg je momenteel 20% korting bij Wehkamp!

​Eerste serviesje

Inmiddels zal jouw kleintje waarschijnlijk wat eerste hapjes hebben gegeten. Dan wordt het ook tijd voor een eigen serviesje! Wel fijn als het nog even tegen een stootje kan… 

Bad (of douche) speelgoed

Ook altijd goed: speelgoed waarmee lekker in bad of onder de douche gespeeld kan worden. In onze ervaring is zoiets als kleine bootjes vaak het allerleukst. 

Toren met stapelblokken

Ein-de-loos is er met dit soort stapelblokken gespeeld. Op elkaar, in elkaar, in de juiste volgorde leggen: hier heb je je mini wel even zoet mee. 

Bouwen maar

Een klassierker: Duplo. Jouw kleintje zal nog geen hele set in elkaar zetten, maar Duplo is écht al leuk voor de allerkleinste. Het is ook een goede investering, want de meeste kindjes spelen echt wel een paar jaar met Duplo.

Dit artikel is geschreven als onderdeel van een samenwerking met onze partner Wehkamp.

Meer lezen?
De eerste verjaardag van mijn dochter: een rollercoaster aan emoties
Momhack: een kinderboeken abonnement

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen