voordelen keizersnede
18/02/2024

Moeders over de voordelen van een keizersnede: ‘Op de eerste rij van de geboorte van onze tweeling’

Ongeveer één op de zes baby’s in Nederland komt ter wereld via een keizersnede. Soms is er sprake van een (spoed)keizersnede als er tijdens de bevalling iets niet goed gaat met mama of de baby. Soms is er sprake van een geplande keizersnede, bijvoorbeeld als de placenta voor de uitgang van de baarmoeder ligt of als jouw kindje dwars ligt. Hoewel een keizersnede een grote buikoperatie is waar we zeker niet te licht over moeten denken, is het ook goed om de positieve ervaringen van moeders die een keizersnede hebben gehad te delen. In dit artikelen vertellen moeders over de voordelen van een keizersnede.

Gemoedsrust

“Nadat mijn eerste zoontje prematuur geboren was, vond ik het een heel fijn idee dat er bij de tweede een veilig en duidelijk plan was gemaakt. De geplande keizersnede was erg goed voor mijn gemoedsrust tijdens de zwangerschap.”

“Ik wist precies wanneer ik onze baby zou gaan ontmoeten, dus ik kon me op mijn gemak voorbereiden, van te voren nog lekker douchen, een comfortabele outfit aantrekken en zelfs mijn nagels lakken, haha.”

“Omdat haar zusje 4,5 kilo woog bij de geboorte, werd besloten om bij 38 weken de baby te halen. De avond ervoor hebben we heel bewust genoten van een laatste maaltijd met z’n drieën en zijn we heerlijk op tijd gaan slapen.”

Zelf de verjaardag kiezen

“Ik vond het zo’n leuk idee om de verjaardag van ons kindje zelf te mogen kiezen en zo naar die dag toe te kunnen leven.”

“Nadat ik al drie dagen aan het zwoegen was, bood de gynaecoloog aan om onze dochter via een keizersnede te halen. Ik was daar zó dankbaar voor op dat moment, ik kon echt niet meer.”

“Vanwege een seksueel trauma, was een vaginale bevalling voor mij uitgesloten. Ik ben zo blij dat ik door de keizersnede terug kan kijken op een voorspoedige bevalling, waarbij ik me alleen heb kunnen focussen op de komst van ons kindje, niet op mijn verleden.”

Op de eerste rij van de geboorte

“Het herstel van de keizersnede viel me zo ontzettend mee. Ik had rekening gehouden met minimaal een week bedrust, maar na 2 dagen kon ik me alweer vrij bewegen.”

“Ik had het gevoel alsof ik een plekje op de eerste rij had tijdens de geboorte van ons kindjes. Geen pijn, stress of onrust, maar simpelweg toe mogen schouwen hoe onze tweeling werd gehaald. Ik vond het magisch.”

Fotocredits: Nina door fotograaf @momentsbywolf

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen