huilen baby
20/10/2021

Waarom onze onpopulaire meningen zo populair zijn

“Please blijf dit doen, de herkenning en openheid is zo fijn. Dit doen we veel te weinig op social media!”

“Wat fijn om dit te lezen, ik voel me nu echt niet meer alleen met mijn gedachten”

“Ik durf mijn mening niet eens met mijn vriendinnen te delen, dus het lucht zo op om dat hier wel te kunnen doen en zoveel (h)erkenning te vinden.”

Misschien ken je onze ‘Mijn onpopulaire meningen over…’ op Instagram al. We zijn hiermee gestart omdat we zelf de behoefte voelden om af en toe gewoon even eerlijk onze ongezouten en onpopulaire mening over zwanger willen worden, zwanger zijn, bevallen en het moederschap te delen.

Niet om te rellen, wel omdat het soms zo bevrijdend voelt om even eerlijk te zeggen wat je op dat moment voelt. Maar nog belangrijker, om jullie ook te laten weten dat je niet de enige bent. Dat er dus meer moeders zijn die hun ‘moeder-dag’ soms vreselijk vinden. Dat er andere zwangeren zijn die zwanger zijn helemaal niet leuk vinden en dat er ook andere vrouwen zijn die het gevoel hebben compleet de weg kwijt te zijn sinds ze moeder zijn geworden. Dat er andere gescheiden moeders zijn die de kids niet missen als ze in het weekend bij hun vader zijn. Maar ook dat er moeders zijn die het gevoel hebben het moederschap zwaar te moeten vinden, terwijl ze er eigenlijk vooral van genieten.

Tegenpolen

Zoals we eerder schreven over de uiteenlopende – en soms haaks op elkaar staande – opmerkingen die je als moeder te horen krijgt, zo staan onze onpopulaire meningen soms ook precies tegenover elkaar. De ene moeder kan niet wachten tot haar verlof achter de rug is en ze weer mag gaan werken, de ander telt met een brok in haar keel de dagen af tot ze weer aan het slag moet.

De ene vrouw mist soms haar oude leven en verlangt terug naar de tijd dat ze alleen voor zichzelf verantwoordelijk was, de andere vrouw vraagt zich af waarom ze niet eerder met kids is begonnen omdat haar leven nu pas zinvol voelt. Er zijn zwangere vrouwen die zich nog nooit zo mooi hebben gevoeld, er zijn vrouwen die hun zwangere buik totaal niet aantrekkelijk vinden. Moeders delen dat ze tijdens de vakantie de kids alsnog naar de crèche brengen voor wat tijd voor zichzelf, moeders delen dat ze die behoefte aan me-time onzin vinden.

Onpopulaire meningen de wereld uit

Wij vinden dat iedereen recht heeft op zijn of haar persoonlijke mening. Maar we weten ook dat je je kunt schamen wanneer je dingen anders ervaart dan hoe je denkt dat het hoort. Dat ervaren wij zelf ook zo. Bijvoorbeeld omdat er van je omgeving anders wordt verlangd en de mensen om je heen iets op een andere manier doen of juist laten. Juist als je in je eigen omgeving begrip mist of schaamte ervaart, is het fijn om even te lezen dat jij zeker niet de enige bent met een bepaalde (onpopulaire) mening.

Ons doel bij How About Mom? Zorgen dat we onpopulaire meningen de wereld uit helpen. Het worden gewoon meningen, niets meer en niets minder. Zodat je – ook zonder anoniem bericht – mag denken en zeggen wat je wilt over het (aanstaande) moederschap.

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen