zinkzalf hack
31/07/2022

Zinkzalf hack: bye bye puistjes

Auteur

Datum

Categorie

Share

Vrijwel alle ouders met een baby hebben zinkzalf in huis. Deze zalf werkt verkoelend en verzorgend voor pijnlijke baby billetjes, maar kan op nog veel meer manieren worden gebruikt. We delen in dit artikel een aantal zinkzalf-hacks voor baby én mama.

Zinkzalf (preventief) tegen luieruitslag

De meest bekende toepassing van zinkzalf is op de billen van een baby. De zalf biedt verlichting en helpt bij het genezingsproces. Zinkzalf helpt overigens niet alleen als er al sprake is van luieruitslag, maar kan ook preventief worden ingezet omdat het irritatie en luieruitslag kan voorkomen.

Waar kun je zinkzalf nog meer voor gebruiken bij jouw baby?

Zinkzalf tegen smetplekken

Heerlijk die mollige armpjes en beentjes van jouw baby. Alleen: blijft er wat vocht zitten in één van de huidplooien, dan kan dit snel gaan irriteren en ontstaat er een smetplek. Een dun laagje zinkzalf erop en het plekje zal goed genezen.

Blaren

Heeft jouw kind de hele dag op een paar nieuwe schoenen gewandeld en vervolgens last van blaren? Zinkzalf kan helpen om de pijn te verlichten. Goed om te weten: zinkzalf werkt niet op brandwonden.

Alles leren over het verzorgen van brandwonden? Volg onze online EHBO-cursus.

Wat kun jij zelf doen met zinkzalf?

Zinkzalf tegen puistjes

We hebben deze hack eerlijk gezegd nog niet zelf uitgeprobeerd, maar blijkbaar werkt zinkzalf ook goed tegen puistjes. Zinkzalf bevat zinkoxide, een stof met een ontstekingsremmende functie die ervoor zorgt dat de poriën kleiner worden. Met een beetje zinkzalf op de probleemzones op je gezicht gaan slapen, zou wonderen doen de volgende ochtend…

Zinkzalf tegen ruwe huid

Vallen in jouw zomerkleding die ruwe ellebogen en hielen ineens weer op? Smeer er een dikke laag zinkzalf op en laat dit de hele nacht intrekken. Als je ‘s ochtends wakker wordt is de huid zacht en soepel.

Zinkzalf tegen schurende dijen

Nog een fijne zomerse kwaal: tegen elkaar aan schurende dijen. Doe een dun laagje zinkzalf op beide dijen en je loopt weer gemakkelijk in een rokje of jurkje zonder dat je benen pijnlijk tegen elkaar aan schuren.

Zinkzalf tegen jeuk

Heb jij óf je kindje last van eczeem, huiduitslag of waterpokken? Dankzij zinkzalf ben je doorgaans minder geneigd om te krabben. Op die manier geef je je huid de kans om mooi te genezen.

Meer lezen?
Tien ultieme hacks voor ouders (die wij vandaag nog gaan toepassen)

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief