samen doen voor baby er is
25/05/2024

Acht dingen om samen te doen voordat de baby er is

Samen voor het eerst ouders worden is een geweldige, bijzondere en spannende ervaring. Je weet dat er een grote verandering gaat gebeuren, maar wanneer, wat en hoe, dat weet je pas als het zover is. Terwijl jullie je samen voorbereiden op de komst van jullie baby, zijn er allerlei dingen die je kunt doen om jullie band te versterken en quality time samen door te brengen. We delen acht dingen om samen te doen voordat de baby er is.

Twee persoons boekenclub

Over de bevalling, kraamperiode en het eerste jaar moederschap zijn talloze goede boeken geschreven. Verzamel samen een aantal boeken en verdeel ze over jullie beiden. Je kunt de boeken lezen en soms ook luisteren. Vertel elkaar vervolgens wat je hebt gelezen en welke tips of adviezen je meeneemt. Je kunt ook de pagina’s die jij interessant vond markeren of voorzien van een post-it, zodat jouw partner die pagina’s ook nog kan lezen. Zo verzamel je samen een berg aan informatie en heb je ook een leerzame activiteit samen.

Ga op babymoon

Een weekend of een week, met de auto of het vliegtuig, een hotel of op de glamping: ga vooral nog even samen weg als dat kan. Kies een bestemming waar jullie allebei van genieten en tot rust kunnen komen. We gaan de cliché ‘Slaap vooral nog bij’ er niet ingooien, maar geniet er vooral van om nog even onbezorgd, zonder luiertas en schema, hand in hand door een stad of door de mooie natuur te kunnen banjeren.

Plan een fotoshoot

Veel aanstaande mama’s denken er wel aan om wekelijks de groeiende buik vast te leggen. Misschien zal jouw geliefde ook van jou af en toe een mooie foto maken. Maar hebben jullie ook samen mooie foto’s? Je zult voor de rest van je leven op deze periode terugkijken, hoe leuk is het als je er ook mooie beelden bij hebt? Een professionele fotograaf is natuurlijk ontzettend leuk, maar jullie kunnen ook met een zelfontspanner en een mooie rustige setting thuis (of op babymoon!) in de weer.

Mama/papa vertel eens…

Hoe gaat het nu met jullie? Waar kijk je het meeste naar uit als jullie kleintje er straks is? Het is geweldig om dit soort gedachten en gevoelens juist nu vast te leggen. Hoe je dit wilt doen, is persoonlijk en hangt af van waar jullie je fijn bij voelen. Je kunt elkaar filmen en ondertussen vragen stellen, je kunt het allebei op papier zetten en dit met elkaar delen. Misschien hebben jullie wel een zwangerschapsdagboek en schrijf je hier samen in. Dit soort verhalen zijn niet alleen geweldig leuk voor jezelf om nog eens terug te kijken of te lezen, maar ook voor jullie kind later.

Babynamen & geboortekaartjes

Een babynaam kiezen kan heel gemakkelijk zijn, maar dat hoeft niet. Misschien zijn er te veel namen die jullie leuk vinden, misschien liggen jullie erg uit elkaar. Neem eens de tijd om alle namen die jullie leuk vinden op papier te zetten. Het kan heel fijn zijn om de naam voor jouw kleintje gewoon eens uit te schrijven en te kijken hoe dat voelt. Nog wat babynamen inspiratie nodig?

Is de naam al gekozen? Dan kan het leuk zijn om samen naar de geboortekaartjes te kijken. Ook daarvoor geldt dat de keuze heel groot is en het kan helpen om eerst eens samen naar wat mooie voorbeelden van geboortekaartjes te kijken om een idee te krijgen van wat bij jullie past.

De babykamer inrichten

Samen bezig zijn in de babykamer is zowel een praktische als fijne manier om samen bezig te zijn met jullie kleintje. Het is vaak een heerlijk gedeeld project en iets waar je allebei blij van wordt.

Een wellness dag plannen

Tenzij jouw partner totaal niet van de lichamelijke verzorging en pampering is, kunnen we samen een wellness dag plannen van harte aanraden. Ga lekker samen zwemmen, neem allebei een pedicure of een couples massage. Jullie verdienen het allebei om nog even te ontspannen!

Volg samen een (online) cursus

Samen voorbereiden op de komst van een kindje, betekent ook samen voorbereiden op de bevalling, de kraamperiode en op borstvoeding of flesvoeding geven. Hoe fijn is het om deze voorbereiding relaxt samen thuis op de bank te kunnen doen? How About Mom ontwikkelde allerlei praktische online video cursussen die je thuis kunt volgen. Met de How About Mom Club koop je in één keer toegang tot ons volledige cursusaanbod, zodat je straks ook alles kunt leren over slaap, eerste hapjes of baby- en kinder EHBO.

Deze tips zijn bedoeld om jullie te helpen genieten van de bijzondere tijd van de zwangerschap en jullie relatie te versterken voordat jullie baby arriveert. Vergeet niet om samen te lachen, te praten en de momenten te koesteren, want jullie staan op het punt om een onvergetelijke reis te beginnen als ouders. Catch you on the flipside 🙂

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen