baby inbakeren hitte
13/07/2022

Baby inbakeren tijdens de hitte: waar let je op?

Met stijgende temperaturen is het belangrijk om allemaal zo koel mogelijk te blijven. De kinderen én de ouders. Als jij een baby hebt die wordt ingebakerd om te slapen, is het belangrijk om tijdens hogere temperaturen goed op te letten dat jouw kleintje het niet te warm krijgt. Inbakeren en hitte: waar let je op?

Eén van de grootste (en meest voor de hand liggende) risico’s van inbakeren is dat het te warm wordt. Het is dus allereerst van belang om een hele dunne inbaker zak of doek te gebruiken. Laat jouw baby alleen een rompertje dragen. Dit is volgens kinderarts Carole de manier om te zorgen dat jouw baby bij warm weer niet té warm wordt en veilig ingebakerd kan slapen.

Houd babyhoofdje vrij

Waarschijnlijk spreekt dit voor zich, maar laat bij het warme weer het hoofdje van je baby vrij. Zet hem of daar dus geen mutsje op. Een baby kan zweten tijdens het slapen op warme zomerdagen, maar moet geen rood gestuwd hoofd hebben. Meet bij twijfel over de warmte de lichaamstemperatuur op als je baby heeft geslapen en je de doeken losmaakt. Tot 37.5°C is normaal. Een lichaamstemperatuur van 37.6°C of hoger betekent dat je baby ziek is, te warm gekleed of toegedekt is of dat hij of zij in een te warme omgeving verkeert.

Huilt je baby veel?

Wil je je baby inbakeren en is het warm of zomers weer? Wees alert op hevig huilen. Dit kan de lichaamstemperatuur van je baby namelijk verder laten stijgen. Als te twijfelt over wel of niet huilen, kun je je baby op erg warme dagen beter uitpakken, even laten afkoelen en wat te drinken geven en daarna opnieuw inbakeren en in bed leggen.

Maak tenslotte de inbakerdoeken niet los in bed tijdens het slapen. Dit is onveilig, omdat je baby er in verstrikt kan raken. Blijf je baby inbakeren zoals je gewend bent of bouw het inbakeren op een veilige manier af.

Meer lezen?
Huilende baby’s: wat is normaal?
Zwanger en hitte: zo houden andere (hoog)zwangeren het koel

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen