cadeau opa oma
17/03/2023

10 x originele cadeaus om opa, oma of oppas te bedanken

Voor veel gezinnen is het tegenwoordige vaste prik: wekelijks oppas door een gastouder, opa of oma of andere oppas. Je eigen (schoon)ouders zijn ook steeds vaker oppas en spelen een rol bij de opvoeding en zorg voor kleine kinderen. Wij verzamelden 10 originele cadeaus om opa, oma of oppas te bedanken voor alles wat ze doen.

Fotolijstje met wisselende foto’s

Zeker met familieleden zoals opa of oma zullen er veel foto’s zijn met jouw baby, dreumes of peuter samen met opa en oma. Wat is er leuker dan die foto’s terug zien komen in een fotolijstje, in plaats van ze alleen via WhatsApp te zien? Ook zijn er digitale fotolijstjes te koop waarin een selectie foto’s kan worden getoond. Perfect cadeau voor opa en oma om hun leukste foto’s samen met de kids een mooi plekje te geven.

Kaart

Eens in de zoveel tijd een zelfgemaakte fotokaart met de leukste foto’s van je kind, al dan niet met opa en oma, en een lieve tekst sturen. Hoe lief en persoonlijk is dat?

Schilderij

Is je kiddo een beetje handig met verf, kralen, potloden? Maak een mooie tekening of schilderij voor opa of oma. Je kunt ook een leuke wissellijst kopen, zodat de kunstwerkjes om de zoveel tijd afgewisseld kunnen worden.

Foto album

Wij hebben honderden – duizenden –  foto’s op onze telefoon, maar hoe vaak maken we nog een foto-album? Leuk cadeau idee: een selectie foto’s laten afdrukken en cadeau doen. Je kunt er ook een album van maken, maar een album cadeau geven samen met een stapel foto’s is ook een heel leuk cadeau.

Hoesje voor tablet of smartphone met foto’s

Echt iets voor boomers: een customized hoesje voor tablet of smartphone. Perfect om die schattige babyfoto of familiefoto op af te drukken.

Hand of voetafdruk

Kindjes groeien enorm snel. Een handafdruk of voetafdruk in de klei is een mooie manier om jullie kleintje vast te leggen, en een schattig cadeau voor de oppas.

Diner

Een zelfgekookte maaltijd – al dan niet aan het einde van een oppasdag – is een perfecte manier om de oppas te bedanken. Of kies een andere datum en pak groots uit met een zelfgemaakt – of zelf gekocht – diner. Een mooie manier om de vaste oppas te laten merken dat je ze waardeert.

Een dagje weg

Ideaal om even bij te komen van oppassen: een dagje of een nachtje weg. Een leuke manier om even echt iets terug te doen voor oppas opa en oma.

Pakket met lekkers

Fijne thee of koffie, chocolade, oma’s lievelingskoekjes, een flesje goede wijn: een pakketje met lekkers is ook een perfecte manier om de vaste oppas te bedanken.

Cadeaubon

Zelf een cadeautje laten uitzoeken? Het is misschien iets minder leuk, maar stiekem wel heel fijn om te krijgen. Een cadeaubon, VVV-bon of dinercheque die je lekker op eigen manier mag besteden. Moeten ze wel beloven dat ze er echt iets voor zichzelf van kopen!

Doen jouw (schoon)ouders veel voor je kind? Dan doen ze dus ook veel voor jou en je gezin. Vergeet vooral niet om simpelweg ‘bedankt’ te blijven zeggen. Zorg dat de oppas, opa of oma weten dat ze belangrijk zijn voor jou en jouw gezin, door jouw dankbaarheid te delen.

Meer lezen?
Zo geef je grenzen aan bij opa’s en oma’s
Welke steun vinden ouders fijn in de eerste duizend dagen?

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen