groente voor kids
26/04/2023

Eén maaltijd voor het hele gezin 

Samen aan tafel als gezin is belangrijk voor de ontwikkeling van jouw kindje. Het helpt onder andere bij het leren eten (je weet wel: zien eten doet eten) en bij het aanleren van tafelmanieren. Maar hoe zorg je ervoor dat jullie ook lekker samen kunnen eten? Daar geeft het nieuwe kookboek Groente voor kids van How About Mom expert Iris antwoord op. 

Iris Vernooij ken je misschien van onze artikelen over leren eten en tafelmanieren op How About Mom. Als pedagoog en (kinder)voedingsdeskundige ondersteunde Iris in de afgelopen jaren meer dan 400 ouders bij de gezonde eet(op)voeding van hun kind(eren). Ze schreef daarnaast het kookboek IJSJES en het e-boek Tussendoortjes. Haar nieuwste boek heet Groente voor kids en is een kookboek voor het hele gezin vol makkelijk, gezond en lekker eten met veel groenten. 

In Groente voor kids vind je maar liefst 100 recepten met groente. Het kookboek is ingedeeld in 25 hoofdstukken, ieder hoofdstuk heeft zijn eigen groente. Daarmee word je uitgedaagd om gevarieerde groente te eten. ‘Ook voor je baby, peuter of kind is het voor hun smaak- en eetontwikkeling belangrijk om een gevarieerd aanbod groente aan te bieden’, zegt Iris. ‘Als jullie bijvoorbeeld aubergine eten, dan kun je jullie baby ook een hapje of maaltijd met onder andere aubergine aanbieden. Dit zorgt voor een fijne kennismaking met deze groente.’

Ook voor de kieskeurige eters

Volgens Iris zie je juist bij kieskeurige eters dan samen eten mét dezelfde groente of maaltijd een positief effect heeft. ‘Kinderen die in de kieskeurige eetfase zitten hebben meer bevestiging nodig dat het eten op hun bordje écht eetbaar is. De beste bevestiging die je je kind kan geven op zo’n moment is de groente zelf eten en laten zien dat je daarvan geniet.’

Wat wij erg leuk vinden aan Groente voor kids is dat dit kookboek jou als ouder ook helpt bij hoe je het starten met hapjes bij je baby kunt aanpakken. Door middel van kleine aanpassingen maak je alle maaltijden uit het kookboek geschikt voor het hele gezin. ‘Zo ontstaat er een gevarieerd eetpatroon voor je baby, krijgt je dreumes een fijne overgang naar met de pot mee-eten, is er een aantrekkelijke maaltijd voor je kind én eet jij zelf een lekkere, fijne en gezonde maaltijd’, aldus Iris. 

Groente voor kids met korting

Je vindt in het vrolijk geïllustreerde kookboek recepten voor ontbijt, lunch en avondeten, een boodschappenlijst, een aantal handige weekmenu’s en tips om van groente eten een feestje te maken. Ook leuk: Iris liet zich bij haar recepten inspireren tijdens het reizen. Het kookboek Groente voor kids kost €29,95 en koop je in Iris’ webshop. Als je de kortingscode howaboutmom gebruikt krijg je 10% korting. 

Meer lezen?
Avondeten een gedoe? Waarom juist dit de lastigste maaltijd voor je kind is en hoe het anders kan
Waarom is samen eten met je kinderen belangrijk?
Wat nu? “Stuur ik mijn kind met honger naar bed?”

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen