baby
01/08/2022

Erasmus MC zoekt (aanstaande) ouders in kwetsbare omstandigheden

Onderzoekers van het Erasmus MC zijn op zoek naar (aanstaande) ouders die betrokken willen zijn bij het Kansrijke Start project.

Naar wie zoeken we?

Denk jij na over het krijgen van kinderen, ben je zwanger, of heb je in elk geval één kind dat jonger is dan 4 jaar oud, en heb je het gevoel dat je leeft (of kortgeleden leefde) in kwetsbare omstandigheden? Dan hopen we dat je mee wilt denken als mede-onderzoeker. Bij kwetsbare situaties kun je bijvoorbeeld denken omstandigheden die voor veel stress kunnen zorgen, zoals: financiële of psychische problemen binnen het gezin, schulden, psychiatrische- of verslavingsproblemen, gedragsproblemen, huiselijk geweld, psychosociale problemen, ongewilde zwangerschap(pen), tienerzwangerschap, en het hebben van een licht verstandelijke beperking.

Wat houdt het onderzoek in?

In het Kansrijke Start project willen we onderzoeken hoe we een kansrijke start in de eerste 1000 dagen van het leven van een kind (vanaf de zwangerschap totdat het kind 2 jaar oud is) kunnen bevorderen.

In dit onderzoek willen we tijdens twee online groepsgesprekken met andere ouders graag van jou horen hoe je denkt over het gebruik van gegevens over jou en je kind (bijvoorbeeld van het consultatiebureau of een andere zorgverlener) voor onderzoek. Je hoeft van tevoren geen kennis te hebben over onderzoek, we leggen je tijdens de groepsgesprekken alles uit. Voor meer informatie over het onderzoek kun je een kijkje nemen op onze website.

Bedankje

We begrijpen dat het meedoen aan onderzoek tijd kost, tegelijkertijd vinden we het ontzettend belangrijk om jouw verhaal te horen en mee te nemen in ons onderzoek. Als dank voor jouw deelname aan het onderzoek willen we je een cadeaubon geven. Je kunt kiezen uit een bol.com-bon of keuze cadeaukaart. Voor het meedoen aan dit onderzoek krijg je twee keer een cadeaubon ter waarde van €15,-.

Lijkt het je leuk om mee te doen aan de groepsgesprekken dan kun je je opgeven via het online toestemmingsformulier. Wil je eerst meer informatie hebben over het onderzoek? Dan kun je mij een e-mail sturen.

Meer lezen?
Het belang van de eerste 1000 dagen

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen