tussendoortjes
07/04/2023

Samen op pad? Dít ontbreekt nooit in onze (luier)tas

Sinds ik moeder ben geworden, ga ik nooit meer de deur uit zonder… voldoende tussendoortjes. Waar we ook heen gaan, ik heb áltijd iets te eten bij de hand voor Sam. Helemaal nu zijn babybroertje Tijn er is en we hem af en toe echt even zoet moeten houden. 

Rijstwafels to the rescue

Zodra we in de auto gaan zitten, hoor ik vanaf de achterbank: ‘Mag ik een rijstwafel?’ Die twee dingen – autorijden en rijstwafels eten – zijn inmiddels onlosmakelijk verbonden. Oops. Het grootste plezier doe ik hem met een klein bakje of zakje met deze kleine rijstwafeltjes. Deze Rijstwafeltjes met linzen & pompoen bevatten – zoals de naam al doet vermoeden – naast rijst en maïs ook linzen en een klein beetje wortel en pompoen. Een fijn verantwoord snackje, wat zelfs de kleinste (vanaf 7+ maanden) mogen eten. 

Koekje erbij?

Het koekje dat we bij onze koffie krijgen, is voor kids natuurlijk ook reuze interessant. Om het kleine koekjesmonster zoet te houden, neem ik vaak koekjes voor hem mee. Deze Mini koekjes bevatten maar 5% suiker en zijn gemaakt van onder andere volkoren havermeel en kikkererwtenmeel. Vanwege het lage suikergehalte zijn deze koekjes geschikt voor kindjes vanaf 8 maanden. Is jouw kindje al ouder (minimaal 1,5 jaar)? Dan kun je ook de nieuwe biologische Haverkoekjes met wortel & pompoen aan jouw kindje geven. De koekjes zijn gemaakt van 100% volkoren granen en bevatten wortelpuree en pompoen. Bij ons zijn deze koekjes vooral een hit omdat ze allemaal een vrolijk ander vormpje hebben.’

Even iets anders

In principe drinkt Sam alleen water. Ik zeg in principe, want ik weet dat hij bij zijn tante regelmatig ‘stiekem’ een glaasje limonade mee mag drinken met zijn grote neef en nicht 🙂 Als afwisseling met water vind ik (koude) thee ook een fijne vondst. Deze biologische Fruit & Kruidenthee is gemaakt van 100% kamille, mango en rozenbottel en bevat geen theïne en toegevoegde suikers of aroma’s. Je kunt de thee dus zowel lauwwarm meenemen, maar ook koud is het een lekker drankje voor jouw kindje voor onderweg. 

Lekker lang zoet

Weet je wat ik ook een ideaal onderweg tussendoortjevind? Rozijntjes. Eén voor één die rozijntjes uit zo’n doosje wurmen, daar zijn ze wel even zoet mee. Maar oh wee als er eentje op de grond valt… De rozijntjes van de Kleine Keuken zijn biologisch en gemaakt zonder sulfiet, een conserveermiddel dat vaak wordt gebruikt – maar niet in kinderbuikjes hoort. Als alternatief voor rozijntjes kun je ook voor deze nieuwe biologische mini Dadeltjes gaan. De Dadeltjes zijn vezelrijk en rijk aan koper en ijzer én zitten in een gezellig snackdoosje. 

Mag niet ontbreken

Niet iets om te snacken, maar wel een item dat altijd in onze luieretui ziet: de Sheabutter van de Kleine Keuken. De lifesaver bij schrale billetjes en wangetjes. En ook een fijne balm als je zelf droge lippen of handen hebt.

Meer lezen?
Inspiratie voor gemakkelijke en gezonde broodtrommeltjes
Momhack: dít product gebruiken wij overal voor

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief