kolfbh
09/10/2023

Momhack: een kolfbh

Hoewel we van goedbedoelde (en ongevraagde) adviezen soms de kriebels krijgen, staan we altijd open voor lifehacks voor moeders die het leven nét wat makkelijker maken. Vandaag hebben we zo’n momhack voor jou, namelijk een kolfbh. 

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je als moeder gaat kolven. Soms lukt het vanaf de start niet om jouw kindje aan de borst te voeden en is kolven jouw enige optie als je wel graag moedermelk aan jouw kindje wilt geven. Voor sommige moeders start het kolven als ze weer gaan starten met werken. Andere moeders beginnen met kolven zodat de partner ook eens een flesje kan geven (en jij een nacht door kan slapen) of zodat je zelf weer even op pad kan. 

Veel moeders weten ook dat kolven een behoorlijk veeleisende en tijdrovende klus kan zijn. Uiteraard speelt hier ook het type kolf een rol, jouw melkproductie en kolf-situatie een rol en gaat het de ene moeder makkelijker af dan de andere. Toch zullen de meeste moeders erkennen dat alle tips om het kolven minder intensief te maken welkom zijn. Onze tip? Schaf een kolfbh aan. 

Wanneer draag je een kolfbh?

Een kolfbh is speciaal ontworpen om te dragen tijdens het kolven zodat jij jouw handen vrij hebt. Of je nu op werk zit, aan het autorijden bent, een dagje weggaat, in de keuken staat of op de bank hangt: een kolfbh geeft jou de vrijheid om andere dingen te doen terwijl je kolft. Een kolfbh stelt je daarnaast in staat om discreet te kunnen kolven, zonder dat je je bh volledig uit hoeft te trekken. Hoewel het volkomen natuurlijk is, voelden wij ons altijd vrij oncharmant tijdens het kolven, dus het is een groot pluspunt dat je het met een kolfbh aan enigszins discreet kunt doen. 

Zwangerschapskleding inspiratie: 5x stijlvolle & stoere outfits

Waar let je op bij het kopen van een kolfbh?

Comfort:

Het allerbelangrijkste is dat je je comfortabel voelt. Een knellende BH tijdens het kolven is een no go. Kies een kolfbh die goed past en gemaakt is van zacht, ademend materiaal. Kolfbh Mae van Noppies is gemaakt van zacht en stretchy materiaal en zit daardoor zeer comfortabel. Dankzij de stretch in de stof en verstelbare sluiting op de rug past de BH zich gemakkelijk aan jou veranderende lichaam aan. En deze bh is naadloos, waardoor het nergens knelt of schuurt en er geen zaadjes zichtbaar zijn onder je kleding. 

kolfbh kopen

Ondersteuning:

Zoek naar een kolfbh die voldoende ondersteuning biedt. Je borsten kunnen zwaarder worden tijdens het kolven, dus een beha met goede ondersteuning voorkomt ongemak en spanning.

Handigheid:

Kijk naar het ontwerp van de kolfbh. Een gemakkelijke toegang tot je borsten bespaart je veel gedoe. Deze kolfbh heeft openingen aan de zijkant waardoor het mogelijk is om discreet te kunnen kolven. Je kunt deze BH overigens ook gebruiken als voedingsbh, als je ook borstvoeding wilt geven, dankzij de nursing-clips op het bandje. 

kolfbh

Materiaal:

Zorg voor ademend materiaal. De Mae is gemaakt van Sensil® Breeze: een speciale stof met een verkoelende functie die jou de hele dag comfortabel houdt. Je kunt de BH gewoon wassen op 40 graden en dat is wel zo fijn, want kolven kan soms een beetje rommelig zijn.

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking met onze partner Noppies.

Meer lezen?
Beginnen met kolven: hoeveel voorraad heb je nodig?
Blog: 4,5 maand fulltime kolven

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen