man geen leuke vader
14/06/2023

Zo verras je een (nieuwe) vader

Auteur

Datum

Categorie

Share

Vaderdag staat voor de deur. Hier deelden we al een mooi lijstje van vaderdag cadeau inspiratie. Vandaag nog een aantal leuke ideeën om een nieuwe vader te verrassen op vaderdag of eigenlijk op iedere andere dag van het jaar. Om te laten zien hoe blij je bent met je partner als vader. Zo verras je een (nieuwe) vader.

Het is een enorme verandering om van geliefden naar ouders te gaan. Jullie krijgen gedeelde verantwoordelijkheden en daarbij misschien nieuwe angsten, onzekerheden en twijfels. Er komen gebroken nachten, een nieuw ritme, beperkte vrijheid.

Wat jullie ook krijgen is een persoon in jullie leven waar jullie allebei stapelverliefd op worden. Iemand die jullie laat smelten, die jullie iedere dag opnieuw aan het lachen maakt. Die ervoor zorgt dat jullie de beste versie van jezelf en van jullie samen willen zijn. Die zorgt dat jullie een team vormen, een gezin. Om je partner te vertellen hoe veel je om hem geeft, hebben we hier een aantal ideeën. Juist in dat hectische eerste jaar met een baby is het fijn om te horen hoe speciaal iemand voor jou is.

Liefdesbrief

In de tropenjaren met een baby nemen we veel voor lief. Neem de tijd om eens op te schrijven waarom je voor je partner bent gevallen. Waarom je hem nog zo aantrekkelijk vind. Waarom hij zo’n geweldige vader is. Die liefdesbrief is een van de mooiste cadeaus om te geven aan een nieuwe vader. Je dankbaarheid, waardering of compliment uitspreken doet hem ongetwijfeld goed.

Herinneringen samen

Nog een mooie manier om een (nieuwe) vader te verrassen: creëer een dagboek, fotoboek of collage. Verzamel foto’s, berichtjes en herinneringen van jullie tijd samen en maak een collage of fotoboek. Optioneel: voeg er nog tekeningen of knutselwerkjes van oudere kinderen aan toe.

Een bier- of wijnproeverij

Is je man of vriend een liefhebber van bier of wijn? Whisky? Houdt hij van barbecueën? organiseer een proeverij thuis. Koop verschillende soorten bier, wijn of whiskey en zorg voor bijpassende hapjes. Of organiseer een BBQ of een ander diner met z’n twee. Je hoeft niet buiten de deur te gaan om van elkaars gezelschap te genieten.

Samen op pad

Het leukste is natuurlijk om samen een dagje of middag weg te plannen. Waar houdt je partner of man van? Ga dat samen doen. Van vissen tot een cursus rallyrijden, iedereen vindt het leuk om iets nieuws uit te proberen of juist een vertrouwde hobby weer uit te kunnen oefenen. Zeker met een baby in huis is het heerlijk om even iets anders te doen dan zorgen.

Off duty

Nog een mooi cadeau voor een nieuwe vader: een volledige dag vrij van zijn dagelijkse verantwoordelijkheden. Bied aan om een dag alle huishoudelijke taken en zorg voor de baby/kids op je te nemen, zodat hij kan ontspannen en echt iets voor zichzelf kan doen. Een hele dag. Verwacht je ook een keer terug, uiteraard 😉

Meer lezen?

Vaderdag cadeau inspiratie

Mijn verhaal: “Ik vind mijn man geen leuke vader”

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief