Slaapgebrek ouders
14/05/2023

Ouders delen de raarste dingen die ze deden vanwege slaapgebrek

In de eerste weken en maanden met een nieuwe baby in huis kun je soms zo on-ge-lo-fe-lijk moe zijn. Gebroken nachten, altijd aan-staan, hazen slaapjes doen en weer eruit moeten. Naast letterlijk in slaap vallen naast de magnetron terwijl je wacht tot het flesje warm is, doen we als ouders de raarste dingen door slaapgebrek. We delen de grappigste verhalen hier.

“Gisteren werd ik in de Albert Heijn letterlijk door de beveiliging aangesproken omdat ik al mijn boodschappen in mijn handtas deed in plaats van in mijn mand. Ik verontschuldigde me bij de beveiliging en werd uitgelachen toen ik kipfilet en tomaten uit mijn handtas haalden. Gelukkig spraken mijn wallen boekdelen”

“Ik gooide mijn sleutelbos in het toilet in plaats van een snotterig zakdoekje”

“Ik schreeuwde in paniek naar mijn man: ‘waar is de baby?!’, terwijl de baby op mijn schoot aan de borst lag…”

“Ik kocht een groot stuk kaas op de markt en keek ernaar uit daarvan te eten. Toen stopte ik ‘t in de vaatwasser…”

“De postbode keek me raar aan, maar ik negeerde het. Totdat ik in de spiegel keek en zag dat ik de deur open had gedaan met één borst uit mijn blouse”

“Ik hoorde ‘s nachts onze baby huilen en ik haastte me half slapend uit bed om hem te pakken. Ik legde één hand onder zijn hoofd en één hand onder zijn billen en probeerde hem op te tillen. Tot ik bij zinnen werd gebracht door mijn man die vroeg wat ik aan het doen was. Ik was zó moe dat ik mijn man van 90 kilo uit bed probeerde te tillen…”

“Niet de ijsjes verdwenen in de vriezer, maar mijn schoenen”

“Ik vroeg me af waarom mijn tandpasta zo vreemd smaakte… Toen besefte ik dat ik dagcrème erop had gesmeerd”

“Ik deed mijn zoontje van vier maanden in bad en raakte ineens in paniek: waarom zijn zijn voeten zo rood? Na een paar tellen besefte ik me dat ik zo uitgeput was, dat ik zijn sokken niet had uitgetrokken”

“Ik stopte het vuilnis in de wasmachine en gooide de kleren in de vuilnisbak.”

Meer lezen?
Wanneer slaapt een baby (eindelijk) door?
Brief van een kraamvrouw om drie uur ‘s nachts

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen