06/10/2022

Vijf redenen om een dagboek voor jou én je baby te schrijven

Auteur

Datum

Categorie

Share

Staat in een dagboek schrijven ook op jouw to-do lijstje, maar kom je er niet aan toe? Of zou je dolgraag een dagboek voor jouw baby bij willen houden, om alle onvergetelijke momenten in die eerste jaren vast te leggen? We geven je vijf redenen waarom dit het perfecte moment is om te beginnen met één dagboek schrijven, voor jou én je baby. En waarom het Duizend dagen dagboek daar heel geschikt voor is.

#1 Schrijven creëert een rustmoment in de dag

Als (aanstaande) moeder heb je duizenden gedachten op één dag. Van boodschappen tot werkafspraken, van creatieve ideeën tot klusjes in huis die nog gedaan moeten worden. Je hoofd wordt de hele dag gevuld met informatie en prikkels. Door dingen van je af te schrijven in een dagboek, verwerk je die prikkels en informatie makkelijker en kom je tot rust.

#2 Door een dagboek schrijven verzamel je mooie momenten

Het eerste lachje, de eerste keer dat je baby ‘mama’ of ‘papa’ zei, de eerste keer een nacht doorslapen. In de eerste twee jaar – de eerste duizend dagen, vanaf de zwangerschap tot de tweede verjaardag – maakt jouw kleintje meer mijlpalen mee dan in zijn of haar hele verdere leven. Door te schrijven leg je die onvergetelijke momenten vast.

#3 Je krijgt een nieuw perspectief

Doordat je emoties benoemt op papier, voel je je vaak rustiger worden. Schrijven en reflecteren helpt om dingen van een andere kant bekijken. Het Duizend dagen dagboek nodigt je uit om stil te staan bij de reis die jij hebt gemaakt als moeder. Natuurlijk zijn er ook pagina’s waarop je even lekker kunt klagen en van je af kunt schrijven. Door een dagboek bij te houden kun er later op terugkijken en terugdenken aan hoe je je voelde en wat je deed op het moment van schrijven.

#4 In een dagboek schrijven helpt je om beter los te laten

Het moederschap bestaat uit mooie dagen én achter-het-behang-plak-momenten. Herkenbaar? In die eerste twee uitdagende jaren kun je soms gefrustreerd raken, en in een dagboek schrijven helpt je om beter los te laten. Door je gedachten op papier te zetten en je emoties onder woorden te brengen, kun je ze makkelijker loslaten. 

#5 Door een dagboek schrijven leer je jezelf beter kennen

Moeder worden is een grote verandering. Misschien wel de grootste transformatie die je in je leven doormaakt. Door tijdens je zwangerschap, kraamtijd en de eerste twee jaar van jouw baby in een dagboek te schrijven, laat je zien wat jouw ‘reis’ is. Jouw ervaringen als moeder worden waardevolle lessen waarvan je wijzer wordt en waardoor je kunt groeien. Je leert jezelf beter kennen door een dagboek bij te houden.

Duizend dagen dagboek

Met het Duizend dagen dagboek schrijf je in één dagboek voor jou én je baby. Zo leg je alle bijzondere momenten in jullie eerste duizend dagen samen vast.

Dit boek begeleidt jou tijdens de zwangerschap, kraamtijd en in de eerste twee jaar als moeder. Met het Duizend dagen dagboek kun je de mijlpalen en bijzondere momenten van jouw kleintje voor altijd vastleggen. Een dagboek waarin jouw reis in het moederschap wordt vastgelegd, als een waardevol document voor later.

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief