borstvoeding verhalen
31/12/2022

De best gelezen verhalen van 2022 over borstvoeding

Borstvoeding geven is bijzonder én uitdagend. Het is heel erg fijn als het lukt om borstvoeding te geven, maar het is niet vanzelfsprekend. Samen met lactatiekundige Céline schreven we dit jaar verschillende verhalen over borstvoeding om jullie te ondersteunen en adviseren. Clusteren, melkproductie verhogen en eerlijke ervaring: dit waren de best gelezen verhalen in 2022 over borstvoeding.

Borstvoedingstips

Of u nu voor het eerst borstvoeding geeft of een ervaren ouder bent: voorbereiding is belangrijk als je van plan bent om (weer) borstvoeding te gaan geven. In dit artikelen delen we vijf tips om je voor te bereiden op het geven van borstvoeding.

Help waar is de melk gebleven?

Een veelvoorkomende onzekerheid bij moeders die borstvoeding geven, is dan het teruglopen van de melkproductie. Wat is de oorzaak, wat kun je doen als je melkproductie terugloopt en hoe kun je dit weer verhogen?

Heb je nu alweer trek?!

Een paar dagen na de geboorte, rond de drie weken, rond de zes weken, rond de drie maanden en rond de zes maanden gaan veel baby’s door een fase waarin ze een of meer dagen ‘clusteren’. We vertellen je in dit artikel alles over dit fenomeen en leggen uit hoe clusteren werkt bij borstvoeding en flesvoeding.

De beste voorbereiding op het geven van borstvoeding? Volg onze online borstvoedingscursus.

Eerlijk over borstvoeding

Bij de ene vrouw verloopt het voorspoedig, bij de andere vrouw is het een grotere uitdaging. Voor de ene mama is het kolven met name uitdagend, de ander vindt vooral het continu willen drinken lastig. Deze tien moeders zijn eerlijk over borstvoeding.

Genoeg drinken

Als je borstvoeding geeft, is het soms lastig om in te schatten hoeveel je kindje drinkt. Veel moeders zijn dan ook onzeker of hun baby voldoende voeding binnenkrijgt. Om die onzekerheid weg te nemen, vroegen wij lactatiekundige Céline Moly hoe je herkent of je baby genoeg drinkt.

Borstvoeding = niet vanzelfsprekend

Het is belangrijk om te beseffen dat er allerlei fysieke én mentale aspecten een rol spelen bij het wel of niet slagen van de borstvoeding, zowel bij jou als de baby. Daar vertellen we meer over in het artikel als borstvoeding geven niet lukt.

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief