How about mom hand met app animatie
15/04/2020

De How about mom app: meest gestelde vragen

How about mom wordt dé app om jou door je eerste jaar als moeder heen te leiden. Met ons team van medisch experts voorzien we je van alle informatie die je in deze bijzondere, hectische en lifechanging periode nodig hebt. Jij zorgt voor de baby, wij zijn er voor jou.

De app staat bijna in de app stores! Tot het zover is delen we alvast antwoorden op de meest gestelde vragen over dé app voor alle (aanstaande) mama’s van Nederland.

Waarom How about mom?

Omdat ons bedrijf opgericht is vanuit de missie: meer aandacht voor jou als (aanstaande) moeder. Hoe gaat het met jou, mama? Dat was de start van How about mom in 2019. Lees hier meer over ons team en onze missie.

Wanneer kan ik de app downloaden?

Kun je een beter Moederdag cadeau bedenken dan… een app die helemaal voor jou als (aanstaande) mama gemaakt is? De How about mom app is vanaf 10 mei te downloaden via de Apple en Google Play Stores.

Is de app gratis?

Onze missie is om vrouwen zich zo goed mogelijk voor te laten bereiden op hun zwangerschap, bevalling en het moederschap. In een tijd waarin alle aandacht vaak uitgaat naar de baby, zijn wij er voor jou. Dus natuurlijk is de How about mom app gratis te downloaden.

In de app vindt je ook premium audio en video cursussen over sporten na de bevalling, voeding en fitness, ontspanning, mindfulness, relaties en seksualiteit, carrière en jouw persoonlijke ontwikkeling.

Waarom een app in plaats van een website? 

In bed tijdens je kraamtijd, wandelend achter de kinderwagen of met een slapende baby op je schoot: een app heb je (bijna) altijd bij de hand.

Een app past in de belevingswereld van modern day moms. Na een positieve zwangerschapstest installeren heel veel vrouwen een app die van week tot week informeert over de ontwikkeling van de baby. Betrouwbare, eerlijke informatie over jouw gezondheid, en jouw lichamelijke en geestelijke herstel na de bevalling is nog beperkt. De How about mom app brengt daar verandering in.

Zo heb je alle relevante informatie, audio en video coaching op één plek. Plus: de app kun je personaliseren zodat tips, dagelijkse notificaties en content aansluiten bij jouw interesses op dat moment.

Is de app voor Android en iOS?

Yes! De How about mom app is beschikbaar in de Apple Store en de Google Play Store, dus je kunt zowel met een iOS als een Android toestel de How about mom app downloaden.

Waarvoor kan ik de app gebruiken?

De How about mom app geeft jou alle informatie die je nodig hebt, en ondersteunt je bij het voorbereiden op je bevalling, borstvoeding geven en de kraamperiode.

Jouw eerste jaar als moeder is een intensieve periode. Wij willen er voor je zijn in dit eerste jaar, en bieden je alles waar je als nieuwe mama mogelijk behoefte aan hebt, met thema’s als weer starten met bewegen en sporten, terug naar werk, je lichaam en zelfbeeld, relaties en seksualiteit.

Plus: iedere dag een persoonlijke tip en advies van onze experts, of je nu een kinderwens hebt, zwanger bent, of al mama bent. Wij helpen je om goed voor jezelf te zorgen én zorgen voor een glimlach op je gezicht.

Met welke experts werken jullie samen?

De app is met grote zorg samengesteld met een team van professionals: van een verloskundige, seksuoloog, psycholoog, gynaecoloog en fertiliteitsarts tot kraamverzorgende, personal trainer en yogadocent. Alle zorgdisciplines waar je voor, tijdens en na je zwangerschap mee te maken kan krijgen.

De app geeft algemene tips en informatie, geen persoonlijk medisch advies. Als je de app downloadt en gebruikt, vragen we je om altijd met jouw eigen (huis)arts te overleggen als je advies zoekt of vragen hebt over jouw gezondheid.

Kan ik de How about mom app ook gebruiken als ik nog geen kinderen heb?

Ben je nog niet zwanger? Ook dan is How about mom er voor jou! Soms duurt zwanger worden langer dan je hoopt of denkt. Wij willen er graag voor je zijn op deze reis naar hopelijk een zwangerschap.

We breiden de app in de komende maanden verder uit met content, tips en tools die specifiek voor vrouwen met een kinderwens relevant zijn.

Wat maakt How about mom anders dan andere zwangerschapsapps?

Er zijn talloze fijne en nuttige apps op de markt die je kunt gebruiken als je zwanger probeert te worden, of tijdens je zwangerschap. Maar een app speciaal gericht op jou als aanstaande mama, die ontbreekt nog, merkten wij.

Ook richten veel apps zich op de periode van de zwangerschap: als je baby geboren is, gebruik je die apps niet zo vaak meer. That’s where we come in! How about mom richt zich juist ook op de kraamtijd en het eerste jaar als mama. Zodat vrouwen veel meer ondersteuning en (h)erkenning krijgen in de overgang van vrouw naar moeder.

Is de How about mom app ook nuttig voor (aanstaande) vaders?

Nieuwe of aanstaande papa’s zullen ook veel informatie vinden in de How about mom app, bijvoorbeeld over wat je vriendin nodig heeft tijdens de bevalling, relaties en seksualiteit. De How about dad app komt eraan (under construction!), tot die tijd kun je de app als aanstaande papa ook downloaden. Je zult merken dat de informatie voor jullie allebei relevant en interessant is.

Wil je op de hoogte blijven of jezelf als beta tester aanmelden? We horen graag van je.

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen