seks na kinderen
06/04/2023

Drie redenen waarom seks beter is na het krijgen van kinderen

Auteur

Datum

Categorie

Share

Er is een seksleven voor de komst van kinderen en een seksleven na de komst van kinderen. Er zijn veel koppels voor wie het zeker in het eerste jaar even zoeken is en er misschien een stukje minder frequent tussen de lakens wordt gedoken. Soms blijft dat zo, soms verandert je seksleven juist op een positieve manier. Deze moeders delen redenen waarom hun seksleven juist beter is geworden na het krijgen van kinderen. Komen ze:

Je voelt je comfortabeler in je lichaam (of het interesseert je minder)

“Grappig genoeg voel ik me nu meer op mijn gemak – met mijn slappe lichaam vol stretchmarks – dan voordat ik kinderen kreeg. Toen ik slanker en fitter was en geen ‘sexy’ litteken van een keizersnede had. Voor de kinderen vrijde ik het liefst in het donker, met het licht uit, en ondanks de schemerige verlichting scheerde ik mijn benen vaak. Tegenwoordig maakt het me niet meer uit hoe licht de kamer is. Als beide kinderen om 1 uur ‘s middags een dutje doen, dan maken we daar gewoon gebruik van. Beneden, in de woonkamer, zonder verduistering.”

Het kan tegenwoordig makkelijker ‘even’ tussendoor

“Voordat er kinderen kwamen was seks meer een happening. Voorspel, een massage, de ideale setting, er goed uit willen zien. Het was vermoeiend. Op een plezierige manier, dat wel, maar toch vermoeiend.”

“Tegenwoordig weten we allebei wat we lekker vinden – bij onszelf en van elkaar en hebben daarvoor een kwartiertje nodig. Precies zolang als de aflevering van Peppa Pig duurt en ons ongestoorde moment voorbij is…”

We hoeven er niet meer ongemakkelijk over te doen

“Andere ouders weten: als er een moment is waarop je even kunt seksen samen, dan moet je dat pakken. Dat betekent soms ook even wat eerder vertrekken van een feestje of borrel met vrienden zodat je nog even wat quality time samen hebt voordat de oppas naar huis gaat. Heerlijk dat je daar met mede-ouders open over kunt zijn en zonder excuses er tussenuit kan knijpen samen”

Meer lezen
Seks na de bevalling: dit kan er anders zijn of anders voelen
Slechter seksleven nadat je moeder bent geworden? Dat kan anders!
K(l)etspraat met Dayna: “Seks is niet mijn topprioriteit op dit moment, maar ik hunker wel naar intimiteit”

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief