eerste hapjes babyvoeding
29/12/2022

De best gelezen verhalen van 2022 over eerste hapjes en samen eten

Vanuit onze eigen interesse (Sam leerde dit jaar steeds beter en meer eten) én voor onze online cursus gericht op de eerste hapjes schreven we dit jaar veel verhalen – in samenwerking met onder andere Stefan Kleintjes en Iris Vernooij, en over starten met vast voedsel, samen aan tafel en leren eten. Knoeien, eerste hapjes en het belang van samen eten: waren de best gelezen verhalen van 2022:

‘Nee, je mag geen toetje’

In het artikel Stuur ik mijn kind met honger naar bed? vragen we pedagoog Iris Vernooij om advies. Hoe ga je ermee om als jouw kind slecht eet tijdens het avondeten, maar een half uur later alweer komt vragen om een banaan of boterham. Geef je in of stuur je je kind met honger naar bed?

Het belang van samen eten

Hoe zit het met het samen eten met het gezin? Vanaf welke leeftijd is dat wenselijk? Moet je daarbij aan tafel zitten? En waarom is dat eigenlijk zo belangrijk? Pedagoog Iris vertelt er alles over in dit artikel.

Alles zit onder!

De kinderstoel, de tafel en de vloer, kleertjes, slabbetjes, handjes en gezichtjes: letterlijk overal ga je eten terug vinden zodra jouw kindje leert eten. Die rommel is zeker niet ideaal, maar het is wél belangrijk in het hele proces van leren eten. We vertellen je in dit artikel meer over het belang van kinderen laten knoeien tijdens het leren eten.

Klaar voor hapjes?

Of je nu gaat starten met vaste voeding aanbieden met de Kleintjes methode (vaste stukken voeding) of toch eerst met groentehapjes en fruithapjes aan de slag gaat, vrijwel alle ouders vragen zich af: wanneer is hun baby klaar voor de eerste hapjes? Lees daar alles over in het artikel is jouw baby klaar voor de eerste hapjes?

Boter, kaas en eieren

Wanneer mag je baby welke welke voedingsmiddelen eten? En waar kun je beter nog even mee wachten? In dit artikel ‘Wanneer mag jouw baby welke voeding?‘ vertellen we je meer over wat je baby wanneer mag eten en geven we je een handig hulpmiddel: het Voedselintroductieschema.

De Kleintjesmethode?

Als jouw baby gaat starten met eerste hapjes kun je als ouder kiezen hoe je dit gaat aanbieden. Wat zijn de verschillen tussen gepureerd eten, de Rapley methode en de Kleintjes methode?

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief