How about mom bloemen kraamcadeau

De beste kraamcadeaus voor een nieuwe mama

Als je denkt aan een kraamcadeautje, dan denk je waarschijnlijk snel aan een rompertje, knuffeltje of knisperboekje voor de nieuwe baby. Dat was ook altijd mijn go to gift. Tot ik zelf moeder werd en erachter kwam dat je als pas bevallen vrouw nog veel blijer wordt van andere dingen. 

How About Mom: het eerlijke moeder-boek

We zijn natuurlijk niet helemaal onpartijdig hier, maar wij vinden How About Mom: het eerlijke moeder-boek het ultieme kraamcadeau voor iedere nieuwe en aanstaande mama. Of het nu haar eerste, tweede of derde kindje is. Ons boek is een gids door het eerste jaar moederschap: vanaf het voorbereiden op de kraamtijd, tot borstvoeding geven, teruggaan naar werk, relaties, seksualiteit, slaap, een lichaam dat veranderd en tijd voor jezelf (of gebrek daaraan). Het boek bundelt de beste adviezen van ons team van medisch experts en interviews met 10 geweldige, inspirerende moeders over het moederschap. Geen onderwerp blijft onbesproken, we geven je the real deal. Maar wel op de manier waarop je dat van ons gewend bent. Prachtige vormgeving, eerlijke foto’s en positieve verhalen. How About Mom: het eerlijke moeder-boek is te koop in jouw lokale boekhandel, en online te bestellen.

How About Mom het eerlijke moeder-boek

How About Mombox

Voor de baby heeft een nieuwe moeder vaak alles wel in huis. Maar heeft ze er ook aan gedacht wat ze voor zichzelf nodig heeft in de dagen en weken na haar bevalling? How About Mom vroeg aan andere moeders wat hun lifesavers waren in deze periode en stelden op basis daarvan de How About Mombox samen. Gevuld met producten om een nieuwe mama te verzorgen en te verwennen. Een perfect kraamcadeau om te geven en te krijgen. Je koopt de Box in de onze shop voor 39,95. 

Comfortfood & bloemen

Een kraamcadeau dat mij altijd bij zal blijven? Een maaltijd die mijn vader voor me maakte na de geboorte van Jacob. Toen we nog in het centrum van Haarlem woonde, hadden we een geweldig Indiaas restaurant waar we regelmatig warme naanbroden, chicken tikka masala en mijn favoriet: butter chicken bestelden. Het is een van de weinige dingen waar ik regelmatig met weemoed aan terug denk nu we zijn verhuisd. Terwijl wij onze draai probeerden te vinden met een 2,5 jarig meisje en newborn thuis, bereidde mijn vader een geweldige eigen butter chicken volgens authentiek recept. Hij was er drie dagen mee bezig en kwam op de vierde dag bij ons thuis een pannetje brengen. Tot op de dag van vandaag denk ik terug aan die heerlijke maaltijd die voor mij voor symbool stond voor zoveel liefde en geborgenheid, precies waar je in zo’n bijzondere periode behoefte aan hebt.

Op de Instagram van Lois las ik haar beste kraamcadeau: een appeltaart die zo vers uit de oven kwam, dat ‘ie nog warm was… Klinkt geweldig, toch?

Als ik terugdenk aan mijn kraamtijd met Olivia (maart 2016) dan zie ik direct bloemen voor me. Ons huis leek wel een bloemenwinkel. En dat was fijn, want met een pasgeboren baby kom je zeker in de eerste periode nog niet zoveel buiten en kun je op sommige dagen wat (extra) vrolijks en groens gebruiken. 

Iets moois voor mama

Ik sprak een moeder met haar zwangere dochter op We Are Pregnant over onze Mombox, en zei vertelde me het volgende verhaal: “Mijn buurvrouw bracht een rompertje mee voor de baby, en voor mij een hele dure lippenstift. “Zo kun je ook weer een beetje voor jezelf zorgen”, zei ze erbij. Veel te gek natuurlijk, maar het staat me tot de dag vandaag bij. Ik vond het zo’n geweldig gebaar, ik heb sindsdien altijd ook iets moois voor de moeder gekocht op kraamvisite.”

Massage

Vriendin Liza kreeg een postpartum massage cadeau en vertelt daarover: “De massage werd gegeven in mijn slaapkamer op mijn eigen bed. Een persoonlijke omgeving die ervoor zorgde dat ik voor en na de massage relaxed was. Mijn man was thuis en zorgde op dat moment voor de baby. Het was het eerste wat ik voor mijzelf deed na de bevalling. Ze gaf me vooral het gevoel en vertrouwen dat ik deze periode helemaal niks hoefde. Gewoon de tijd nemen om mijn lichaam weer opnieuw te omarmen en het te laten helen van het intense proces dat het de afgelopen 9 maanden had doorgemaakt. De massage zelf was heerlijk, maar het belangrijkste was de aandacht voor mijn eigen lichaam.” 

Lieve kaartjes of briefjes

Anjolein kreeg van een van haar vriendinnen een ontzettend lief en persoonlijk cadeautje: “Mijn beste vriendin was er niet toen ik Lottie kreeg, dus ze had voor alle dagen in mijn kraamperiode een briefje geschreven. Op elk briefje stond een andere boodschap, maar altijd met de strekking: wat je ook doet, je doet het goed, als je het met je hart doet kun je het niet fout doen. Ik heb daar veel tranen om gelaten, het was zo’n geweldige steun in die eerste overweldigende dagen.”

Hulp

Toen Jacob een paar dagen oud was, namen mijn ouders Olivia mee naar de Efteling. Dat vond ik ook een geweldig kraamcadeau. Olivia moest best een beetje wennen aan een baby in huis en ik vond het nog lastig om mijn aandacht te verdelen. Ik werd zo blij van de vrolijke foto’s die ik doorgestuurd kreeg en de dikke knuffel die ik bij haar thuiskomst in ontvangst mocht nemen. Of het nu de Efteling is of lekker naar de speeltuin om de hoek: zorgen dat oudere broer of zus ook wat extra aandacht krijgt zodat jij ongestoord met de nieuwe baby kunt zijn thuis. En misschien zelfs wel even tijd hebt om te douchen (ja, dat is ook ontzettend welkom als kraamcadeau!). 

Wij zijn benieuwd: wat was het beste kraamcadeau dat jij (voor jezelf) kreeg? Of wat je iemand cadeau hebt gedaan?