06/10/2019

Selflove: Giulia

Hoe je lichaam eruit ziet nadat je een kindje hebt gehad, verschilt van vrouw tot vrouw. Wij vinden bij How about mom dat je mentale gezondheid als newborn mom nog veel belangrijker is dan het moment waarop je weer in je oude spijkerbroek past. Maar we begrijpen natuurlijk ook dat je postpartum lichaam accepteren en omarmen, niet altijd vanzelf gaat. Daarom willen we met de serie Selflove graag aandacht geven aan de lichamelijke veranderingen en de gevoelens die je hierbij kunt hebben. Deze week deelt Giulia haar verhaal en foto’s. 

Giulia is 28 jaar oud en moeder van Brody Joshua. “Ik ben met een keizersnede bevallen omdat ik ziek werd tijdens de bevalling en het risico te groot werd om nog door te gaan om via de natuurlijke weg te bevallen. Na 18 uur en bij 9 centimeter kreeg ik dus alsnog een keizersnede. In de eerste dagen na de bevalling had ik – mede onder invloed van alle hormonen waarschijnlijk – het gevoel dat ik had gefaald, maar inmiddels is dat gevoel vervangen door trots. Je hebt wel te dealen met een traag herstel.”

Als ik andere moeders zag die een maand na hun bevalling alweer strak in hun vel zitten, kan ik alleen maar denken ‘Waarom kan mijn lijf dat niet?’ Ik moet dan altijd even tegen mezelf zeggen dat ik niet weet wat er bij hen speelt, of dat een foto gewoon gunstig genomen is of dat ze met een personal trainer sporten. Ik krijg altijd een opkikker als ik vergelijkbare foto’s zie met striae, een vervormde navel, een slappere huid of nog steeds een buikje alsof je vier maanden zwanger bent. Volgens mij mag dit ook gezien worden! Wie weet steek ik andere moeders met mijn foto’s weer een hart onder de riem. Je ziet mijn getroffen buikje met litteken, die overigens erg ‘mooi’ en niet al te zichtbaar is.”

Wij hopen bij te kunnen dragen aan het accepteren en omarmen van het postpartum lichaam, door het delen van echte verhalen, realistische foto’s en vooral de kracht van vrouwen en hun geweldige lichamen – die in staat zijn leven te creëren – te laten zien. In alle vormen en maten.

Wil je meedoen met de serie Selflove? Stuur een mailtje naar anna@howaboutmom.nl.

Fotocredits: Bekkers Fotografie

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief