postpartum
24/08/2021

Zweten na de bevalling: andere moeders delen hun tips

Auteur

Datum

Categorie

Share

Eentje voor in het rijtje onderwerpen waar we het liever niet over hebben, maar waar we vrijwel allemaal last van hebben: zweten na de bevalling. Een ongemakkelijke maar noodzakelijke kwaal omdat je lichaam zich van al het extra vocht wat tijdens de zwangerschap werd opgenomen moet ontdoen. Gevolg: ruiken alsof je een 16-jarige puber bent, wakker worden in natte t-shirts en klamme dekens en de behoefte om de hele dag door te douchen.

We vroegen op Instagram om gouden tips en adviezen van andere moeders die in hetzelfde schuitje zitten of hebben gezeten. Komen ze:

Zo snel mogelijk dat plastic matje uit je bed, liever een oude handdoek als je bijvoorbeeld nog last hebt van bloedverlies

Meteen na het douchen goed afdrogen en niet in je badjas blijven zitten

Talkpoeder onder je oksel

Wisseldouches nemen of koud af douchen

Meerdere vrouwen tippen de natuurlijke deodorant van Loveli, deze zit o.a. in onze Mombox. Andere deodorants die worden getipt: Louis Widmer, Rexona max protection, Vichy, Lady Speed Stick.

Deodorant op doen voor het slapengaan

Katoenen kleding dragen en katoenen dekbed en hoeslakens gebruiken

Als je ‘s nachts moet plassen even je dekbed openleggen

Betadine scrub

Extra veel water drinken, goed hydrateren

Rusten! Jij moet herstellen, dus laat anderen het werk doen

Iedere dag je bed (laten) verschonen

Baby en partner de kamer uit en jij heerlijk in bed met alle ramen en deuren open

Handdoek onder het onderlaken

Een hydrofiele doek op je nachtkastje om zweet weg te vegen of gaan slapen met een hydrofiele doek tegen je buik en borsten

Zoogkompressen onder je oksel

Een tip die vaker terugkomt en we graag extra benadrukken is deze: het (overmatig) zweten is vervelend, maar het is ook een fase. Je hebt er zelf vaak het meeste last van. Probeer je er dus niet te druk om te maken, het wordt vanzelf weer beter. Soms is dat al na een paar weken, maar het is absoluut niet raar als het bij jou langer duurt. Het herstel van een zwangerschap en bevalling, en daar is dit ook een onderdeel van, duurt minimaal negen maanden.

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief