alleen thuis bevallen
30/12/2023

De best gelezen bevallingsverhalen van 2023

Bevallingsverhalen blijven favoriet om te lezen. Van de gedroomde badbevalling tot de ongeplande keizersnede: ze hebben één ding gemeen. Het zijn verhalen over de meest memorable en lifechanging momenten in het leven van een vrouw. Dit waren in 2023 de best gelezen bevallingsverhalen.

Mijn bevallingsverhaal: een prachtige thuisbevalling, na een eerdere traumatische ervaring

Nadat haar eerste bevalling een traumatische wending kreeg door zwangerschapsvergiftiging, was Kelly dolgelukkig toen ze een tweede keer thuis kon bevallen. Ze deelde haar beide bevallingsverhalen op How About Mom.

Mijn bevalverhaal: ‘Mijn grootste angst werd de mooiste ervaring uit mijn leven’

bevalverhaal angst

Femke, moeder van Georgie, deelde haar bevalverhaal. ‘Ik kon niet geloven dat ze er al was, zó snel. Het deed pijn, dat zal ik niet ontkennen, maar mijn angst was zojuist de mooiste ervaring uit mijn leven geworden.’

Mijn bevallingsverhaal: ‘De ‘ring of fire’ duurde wel vijf minuten’

ring of fire

‘Ze keek me met grote ogen aan. ‘Wauw meid, je zit nu al op tien centimeter, je mag persen!’. Ik was vijftien minuten aan de persen, maar tijden de ring of fire vielen mijn weeën plots weg. Vreselijk! Uiteindelijk werd om half negen ‘s avonds onze kleine Amira geboren.’ Lees hier het bevallingsverhaal van Maaike.

Mijn bevallingsverhaal: ‘Dit zijn volgens mij geen voorweeën meer’

bevalverhaal voorweeën

‘Om kwart over acht komt eindelijk de verloskundige met het verlossende woord: ik heb volledige ontsluiting. Ik mag gaan liggen en gaan persen. Yes, ik had het wel gehoopt maar nooit gedacht dat het zo vlot zou gaan. Ik was wel overtuigd dat het geen voorweeën meer waren, maar dat ik al volledige ontsluiting zou hebben is een opluchting’, vertelt verpleegkundige Marlies.

Verloskundige Danique beviel alleen thuis met haar vriend

alleen thuis bevallen

‘Er staan een bevalbad, een matras en drie kratjes boven met alles wat we nodig hebben. We lopen samen naar beneden en halverwege de trap voel ik ‘oké, dit is een echte wee’. Ik zeg tegen Gilles: ‘Ik denk dat ik het niet kan’. ‘Wat niet kan?’ ‘Bevallen!’ ‘Natuurlijk kan je dat, het ging de vorige keren ook prima… ‘ Verloskundige Danique beviel alleen thuis met haar vriend en vertelde aan How About Mom haar bevallingsverhaal.

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen