Pauline Weuring Uit Pauline's keuken
13/10/2019

Momtalk: Pauline

Pauline Weuring (38) is het gezicht achter Uit Pauline’s keuken, één van de grootste foodblogs van Nederland. Hier deelt ze al haar keukengeheimen, en schrijft ze dagelijks lekkere, mooie en makkelijke recepten. Pauline woont met haar 2 mannen Maurits en Merlijn (2) in het mooie Haarlem, een tweede kindje wordt verwacht in 2020.. “Laat het lekker over je heen komen. Tips krijgen en lezen kan fijn zijn, maar volg ook vooral je eigen gevoel als moeder.”

Hoe verliep jouw zwangerschapswens? Wanneer bedacht je: yes, een baby!

Ik was relatief laat met mijn zwangerschapswens. Hoewel ik al ruim 12 jaar een hele stabiele en leuke relatie heb, lag de focus bij mij – en ook bij mijn vriend Maurits – eerst op onze carrières. Mijn bedrijf ging als een trein en daar ging al mijn energie en aandacht naar toe.

Was het makkelijk om zwanger te worden?

Toen in mijn omgeving steeds meer kinderen geboren werden, begon het bij mij toch te kriebelen. Inmiddels was mijn bedrijf uitgebreid met een vaste business partner (mijn zus Annika) en had ik voor mijn gevoel meer ruimte over en wilde ik die ruimte voor een kindje ook graag maken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pauline – Uitpaulineskeuken.nl (@uitpaulineskeuken) op

Helaas bleek het bij mij niet zo voorspoedig te gaan. Ik heb het ruim een jaar op zijn beloop gelaten voordat ik de stap naar het ziekenhuis zette. Mijn leeftijd speelde mee en ik wilde niet langer wachten. Uiteindelijk werd er niks afwijkends bij zowel mij als mijn partner gevonden, maar de gewenste zwangerschap bleef toch uit. Middels IUI in combinatie met hormonen ben ik ruim twee jaar later toch zwanger geraakt. Op 14 oktober 2017 is mijn zoon Merlijn geboren. Inmiddels ben ik zwanger van mijn tweede kindje, deze zwangerschap is gelukkig wel heel snel en op natuurlijke wijze ontstaan.

Hoe heb je je zwangerschap ervaren?

Ik heb het niet makkelijk gehad, en bij deze zwangerschap weer niet. Ik ben migrainepatiënt en de eerste twintig weken heb ik ontzettend veel migraines gehad, in combinatie met misselijkheid. Maar als je kinderwens zo groot is, dan heb je dat er allemaal voor over. Maar het was wel echt zwaar en er waren weken dat ik niks kon en niet goed voor mezelf kon zorgen. De tweede helft verliep gelukkig heel goed: ik voelde mij beter dan ooit.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pauline – Uitpaulineskeuken.nl (@uitpaulineskeuken) op

En hoe was de bevalling?

Mijn zoon had nogal haast en is met 34 weken al geboren. Ik had nog geen verlof en opeens braken mijn vliezen. Zes uur later is Merlijn in het ziekenhuis geboren. Ik zag heel erg tegen de bevalling op, maar het is me uiteindelijk meegevallen. Tuurlijk was het de hel qua pijn, maar die zes uur kon ik wel volhouden. De periode daarna was pittig, Merlijn moest nog een tijdje in het ziekenhuis blijven, maar hij heeft zich heel goed ontwikkeld en je merkt er nu niks meer van dat hij prematuur is.

Heftige start lijkt me! Hoe beviel het eerste jaar als moeder?

Ik vond het eerste jaar best heftig. Wij hebben helaas geen goede slaper op de wereld gezet en we zitten nu hij bijna 2 is nog steeds geregeld met slapeloze nachten. Ik vond de grootste uitdaging om weer balans te vinden. Tussen mijzelf, mijn gezin en mijn werk. Uiteindelijk gaat dat gelukkig vanzelf. Een kleintje relativeert ook alles. Mijn werk is nog steeds belangrijk maar het staat niet meer op nummer één.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pauline – Uitpaulineskeuken.nl (@uitpaulineskeuken) op

Wat voor moeder ben jij?

Ik ben best een relaxte moeder. Ik had niet van mijzelf verwacht dat ik zo geduldig zou zijn met hem. Van nature ben ik dat namelijk niet. Ook heb ik ontdekt dat je als mens heel veel aankan. Ook met weinig slaap. Ik ben ook wel een moeder die het zichzelf graag makkelijk maakt, ik leg mezelf niet allemaal regels op. Wil hij niet eten? Prima, dan krijg je gewoon wat extra yoghurt. Ik maak me daar niet druk om

Hoe zorg je een moment voor jezelf? Hoe zorg jij voor je #howaboutmomtime?

Er zijn 3 dagen in de week dat mijn vriend onze zoon naar de crèche brengt. Als ik geen afspraken heb, blijf ik dan soms net even wat langer liggen. Ik ben uiteraard al wel vroeg wakker, maar het is wel heerlijk om met een kopje koffie in bed te beginnen en niet meteen ‘aan’ te staan. En als Merlijn ’s avonds op bed ligt, pak ik altijd een half uurtje of uurtje voor mijzelf. Even lekker op mijn telefoon scrollen of iets lezen. Daarnaast doen we ook nog ieder onze eigen dingen en het weekend is voor ons drieën.

Heb je advies of tips voor andere moms?

Laat het lekker over je heen komen. Tips krijgen en lezen kan fijn zijn, maar volg ook vooral je eigen gevoel.

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief