rammelende eierstokken
01/01/2022

De vijf best gelezen verhalen over bevallen

Geen enkele bevalling is hetzelfde en iedere moeder ervaart de geboorte van haar kind weer anders. Ook in 2021 deelden we daarom regelmatig verhalen en artikelen over bevallen. Zo vroegen we moeders naar gouden bevallingstips voor andere moeders en legden we feiten en fabels over het opwekken van de bevalling voor aan een verloskundige.

Benieuwd naar onze vijf best gelezen verhalen over bevallen? Je leest ze hieronder.

Sterrenkijker

Je hebt het ongetwijfeld wel eens gehoord of gelezen: een baby die als een sterrenkijker ligt. Zo’n baby ligt wel met zijn of haar hoofdje naar beneden in jouw bekken, maar kijkt richting je navel. Wat houdt ‘sterrenkijker’ in en wat betekent het voor de bevalling? Je leest het in onderstaand artikel.

Jouw baby ligt als een sterrenkijker: wat houdt dat in voor de bevalling?

Hilarische anekdotes

Onze bevalling… We kunnen van te voren bedenken, of hopen, dat we heel sereen blijven, vriendelijk zullen doen tegen onze zorgverleners en steun zullen putten uit onze (beval)partner tijdens deze lifechanging ervaring. In de praktijk loopt het soms net een tikkeltje anders. We schelden en vloeken en gooien er soms de grappigste, grofste of gekste dingen uit tijdens de bevalling. In een artikel deelden we daarom hilarische opmerkingen die jullie tijdens je bevalling hebben gemaakt. Lach met ons mee!

“Je stinkt uit je bek!” De meest grappige opmerkingen van vrouwen tijdens hun bevalling

Feiten en fabels

Je wacht al maanden op het moment dat je eindelijk je kleintje gaat ontmoeten. Je bent het zat om niet meer lekker te slapen, je schoenen niet meer te kunnen strikken, rugpijn te hebben en iedere minuut te moeten plassen. Wij moeten de eerste zwangere vrouw nog ontmoeten die in die laatste weken niet heeft gegoogled naar natuurlijke manieren om de bevalling op te wekken… Maar: hoe zit het daar nu echt mee? Kun je zelf zorgen dat de bevalling van start gaat door tonic te drinken, seks te hebben of acupunctuur te ondergaan? We legden de vele bekende bakerpraatjes over het opwekken van weeën voor aan verloskundige Irene Sonneveld. 

Feiten en fabels over je bevalling opwekken voorgelegd aan de verloskundige

Bevallingstips

Als je zwanger bent vliegen de adviezen je om de oren. Of het nu om spullen voor de baby. gaat, het belang van nu nog even slapen of om de bevalling gaat. Op sommige dingen (de horror verhalen…) zitten we helemaal niet te wachten, maar sommige tips zijn wél weer fijn. Zo vroegen we jullie op Instagram om de meest waardevolle tip of het beste advies dat jij kreeg over bevallen met ons te delen. Ga jij binnenkort bevallen? Dan heb je wellicht wat aan onderstaande tips.

Moeders delen hun beste tips en adviezen voor de bevalling

Thuisbevalling

Sommige vrouwen willen graag thuis bevallen, anderen het liefst in een geboortecentrum of ziekenhuis. Soms hebben we helaas geen keuze. In deze onzekere periode doe je er als zwangere vrouw goed aan om je (ook) op een thuisbevalling voor te bereiden. Dit betekent niet alleen mentaal voorbereiden op een ander soort bevalling dan je misschien voor ogen had, maar ook praktisch gezien zorgen dat je klaar bent om thuis jouw baby ter wereld te laten komen. Benieuwd wat je nodig hebt? We schreven het op in onderstaand artikel.

Wat heb je nodig voor een thuisbevalling?

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief