Leslie Keijzer en gezin - Echte Gooische moeders
29/05/2024

Gooische Moeders over het moederschap

Het nieuwe seizoen van Echte Gooische Moeders is weer begonnen en dat betekent dat Bo, Florine, Kimberly, Leslie en Pauline een inkijkje geven in hun momlife. Een wereld waarin glitter en glamour hand in hand gaan met de herkenbare uitdagingen van het moederschap.

Na drie eerdere seizoenen is inmiddels het vierde seizoen van Echte Gooische Moeders gestart. De serie laat het leven van de vriendinnen Pauline Wingelaar, Bo Wilkes, Leslie Keijzer, Florine Hofstee en Kimberly Bosman. How About Mom sprak met een aantal van de Gooische Moeders over het moederschap.

Florine Hofstee

Florine Stoop Hofstee (1989) is samen met haar man Jeroen Stoop en is moeder van zoontje Beer (2020) en Don (2022). Ze verhuisden naar party-eiland Ibiza. In 2021 stond ze in How About Mom: het eerlijke moeder-boek: ‘Als je je kunt overgeven aan rust, reinheid en regelmaat, dan is het nieuwe leven met een baby geweldig.’

Florine Hofstee en Beer

Florine deelt wat voor de eerste keer moeder worden haar leerde: ‘Nog eentje in de categorie ‘had ik eerder willen weten’. Ik dacht dat Beer de hele dag wakker wilde blijven en daarom veel wakker was. Uiteindelijk bleek dat we hem veel meer rust moesten geven om te kunnen slapen, en hem zo te helpen een slaapritme aan te leren. Slaaptijden en wakkertijden, wist ik veel.’

Kimberly Bosman

Gooische Moeder Kimberly Bosman droomde als klein meisje al van een groot gezin. Met de geboorte van Morris (inmiddels 8 jaar) is die droom voor een klein beetje uitgekomen. En hoewel ze dolgelukkig is met haar zoon, hoopt Kimberly heel graag nog een kindje te mogen verwelkomen. How About Mom spreekt Kimberly over de liefde voor haar kind, de wens voor een tweede en het volgen van je hart.

Kimberly Bosman

Pauline Wingelaar

Pauline Wingelaar raakte na een fertiliteitstraject zwanger van zoons Reinier (2015) en zoon Diederik (2017). ‘Maar het gezin voelde nog niet compleet’, aldus Pauline.

Opnieuw volgt een IVF-traject en met succes: ze raakt weer in verwachting in 2021. Maar met twintig weken zwangerschap gaat het mis: Pauline verliest haar dochter Belle met 22 weken: ze deelt inmiddels openhartig over het grote gemis.

Pauline Wingelaar en Leslie Keijzer

Leslie Keijzer

Leslie Keijzer (1992) heeft samen haar man Govinda Den Hartog twee zoons: Moises (2019) en Manuel (2021). Aan How About Mom vertelt ze open en eerlijk over hoe ze het moederschap ervaart, maar ook hoe ze terugkijkt op haar bevallingen en de eerste maanden als kersverse moeder.

‘Dat continu goed willen doen voor m’n zoon zorgde voor veel stress en onzekerheid. Ik had last van paniekaanvallen en voelde me niet blij. Terugkijkend op de periode denk ik: ‘Je bent een hartstikke goede moeder’, maar toen ervaarde ik dat helemaal niet zo. Het slaapgebrek in de eerste maanden hielp daar natuurlijk ook niet bij. Ik was heel emotioneel en kwetsbaar.’

Leslie Keijzer

Vanaf maandag 6 mei komt wekelijks een aflevering online van Echte Gooische Moeders op Videoland.

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen