babyhangmat
17/08/2023

Is jouw baby een slechte slaper overdag? Wij hebben een fijne tip

De meeste baby’s worden graag gewiegd en vinden dit een heerlijke manier om in slaap te vallen. Er zijn zelfs baby’s die het heel lastig vinden om op een andere manier in te slapen. Herken jij dat bij jouw baby? Dan hebben wij een fijne tip: een babyhangmat van NONOMO.

Voordat we je hier meer over vertellen, willen we benadrukken dat een pasgeboren baby jou hard nodig heeft. Veel huid-op-huid contact en nabijheid stimuleren een veilige hechting met jouw kindje. Een baby kan zichzelf daarnaast in de eerste zes maanden nog niet kalmeren of troosten: daar ben jij nog hard voor nodig. 

Babyhangmat

Dat gezegd hebbende, weten wij ook hoe fijn het af en toe is om even je handen vrij te hebben met een kleine baby in huis. En weten wij ook hoe ontzettend vermoeiend het soms kan zijn om een baby continu te moeten wiegen. Zonder erbij te mogen gaan zitten, want dat merken ze altijd METEEN.

Wij leerden onlangs de NONOMO kennen, een schommelhangmat speciaal voor baby’s. De combinatie van de wiegende beweging en de vorm van de hangmat geeft jouw baby een gevoel van geborgenheid, meer dan bijvoorbeeld een box of ledikantje bieden, en biedt jou overdag waar nodig vrijheid om wat in huis te rommelen, te werken of een online sportlesje te volgen. 

Fun fact: NONOMO werd bedacht door twee uitgeputte ouders die hun baby’tje soms urenlang heen en weer moesten schommelen. ‘Was er maar een manier om de wiegende beweging van een ouder exact na te bootsen’, dachten ze. Zo begon in 2010 NONOMO aan de keukentafel. Snel daarna groeide het uit naar een merk dat door heel Europa verkocht werd. In 2021 werd NONOMO overgenomen door QLEVR, het bedrijf achter AeroSleep, AeroMoov en Puckababy. Daardoor werd het katoen in de originele babyhangmat vervangen door meer ademende materialen en kwam er een ingebouwde AeroSleep matrasbeschermer in de hangmat.

babyhangmat NONOMO

Net als in de buik

De NONOMO is ergonomisch ontworpen om de rug van jouw baby’tje te ondersteunen. Daarnaast zorgt de vorm van de babyhangmat ervoor dat jouw kindje in dezelfde licht gekrulde slaaphouding kan liggen waarin hij of zij de laatste maanden in mama’s buik heeft gelegen. Door de curve in de hangmat wordt het lichaamsgewicht van jouw baby gelijkmatig over de rug verdeeld, in tegenstelling tot een vlakke wieg of ledikant. Dit ontlast niet alleen het stuitbeen en de schouders, maar zorgt ook voor een goede ontwikkeling van het achterhoofdje.

Je kunt bij de hangmat kiezen voor twee opties: met of zonder motor. De Move-motor zorgt ervoor dat de hangmat automatisch zachtjes en constant schommelt en zo een natuurlijke beweging nabootst. Je kunt zelf de snelheid en intensiteit bepalen en met een timer kies je hoe lang je de hangmat wilt laten schommelen (van vijf minuten tot vier uur). Ook top: met een accuduur tot twaalf uur kun je de motor overal gebruiken. Naast wel of geen motor kun je ook kiezen voor twee ophangmanieren: aan het plafond of aan een tipi-stand met vier stevige poten. 

Last but not least: de NONOMO voldoet aan het zogeheten EN 1130:2020 veiligheidscertificaat. Dit certificaat toont aan dat het product alle tests heeft doorstaan die nodig zijn om te voldoen aan de huidige Europese veiligheidsnorm. Wel raadt NONOMO aan om de babyhangmat alleen voor dutjes overdag te gebruiken terwijl jij in de buurt bent. Ook goed om te weten: slaapt jouw baby graag in een Puckababy? Deze kun je ook in de hangmat gebruiken. 

babyhangmat NONOMO

Dit artikel is geschreven als onderdeel van een samenwerking met onze partner QLEVR.

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen