Momtalk 2023
31/12/2023

Elise, Co, Maartje en Joan: dít waren de Momtalks van 2023

In onze serie Momtalk kletsen we met (aanstaande) moeders over hun kinderwens en zwangerschap, de bevalling en kraamperiode. Over opvoeden en de hoogtepunten én uitdagingen van het moderne moederschap. Over relaties, seksualiteit, zelfbeeld en zorgen voor jezelf. We zijn er heel trots op dat deze dames het afgelopen jaar hun persoonlijke verhalen en ervaringen op How About Mom wilden delen.

Elise Boers

Momtalk Elise Boers

Elise Boers (‘86) is influencer en oprichter van Diepr. Ze heeft een wekelijkse podcast samen met haar zus Vita, Zus & Zo de Podcast. Ze is de moeder van tweeling Wolf en Luca (‘20) en was tijdens dit interview zwanger van de derde. Inmiddels is hun dochter geboren. Momtalk met Elise lezen.

Carolina van Dorenmalen (Foodie-ness)

Carolina van Dorenmalen

Carolina van Dorenmalen (’89) is 2,5 jaar samen met Job en samen met zijn twee kinderen vormen ze een hecht gezin van vier. We spreken haar als ze zwanger is van haar eerste kindje. We spraken haar over haar rol in het samengestelde gezin, de eerste gesprekken tussen haar en Job over hun kinderwens én natuurlijk over haar zo gewenste zwangerschap. Lees hier de Momtalk met Carolina.

Co Trum (Co with the flow)

Co Trum

Anderhalf jaar geleden verhuisde Co samen met haar vriend Rudy naar Curaçao. Daar bouwden ze samen een bed & breakfast en kregen ze hun eerste kindje. In dit interview is Co nog zwanger en vertelt ze over haar zwangerschap, bevallen op Curaçao en waar ze het meeste naar uitkijkt als ze zometeen moeder is. Lees hier de Momtalk met Co.

Bryana Hoogland

Bryana Hoogland

We spraken Bryana Hoogland toen ze net drie weken geleden bevallen was van dochter Siyenna. Een kersverse moeder die midden in haar kraamtijd zit. Hoe gaat het met haar herstel? Hoe kijkt ze terug op haar zwangerschap en bevalling? En welke superpower heeft ze van zichzelf ontdekt sinds ze moeder is? We vroegen haar het hemd van het lijf. Momtalk met Bryana.

Julia Feenstra

Julia Feenstra

Julia Feenstra (’91) is piloot, verloofde van Robbert en moeder van Flynt (3) en Filippa (2). Pas na de geboorte van haar dochter besefte ze zich hoe ongelukkig ze zich heeft gevoeld na de geboorte van Flynt. ‘Dat had natuurlijk niets met hem te maken, maar alles met mezelf. Ik denk dat ik er nog niet klaar voor was.’ Julia vertelt openhartig over die periode, maar ook over de allermooiste kant van het moederschap en hoe het haar een positiever mens heeft gemaakt. Momtalk met Julia Feenstra lezen.

Joan Pronk

Joan Pronk

Toen Joan Pronk (’95) haar vriend Niek anderhalf jaar geleden ontmoette, wist ze gelijk: ‘Hij is de man met wie ik kinderen wil’. We spraken Joan toen ze bijna over de helft van haar eerste zwangerschap was. Lees hier de Momtalk met Joan Pronk.

Leslie Keijzer

Leslie Keijzer

Leslie Keijzer (32) kun je kennen van het tv-programma ‘Echte Gooische Moeders’. Samen met haar man heeft ze twee zoons: Moises (’19) en Manuel (’21). Aan How About Mom vertelt ze open en eerlijk over hoe ze het moederschap ervaart, maar ook hoe ze terugkijkt op haar bevallingen en de eerste maanden als kersverse moeder. Lees hier de momtalk met Leslie.

Marlies Koers

Marlies Koers

Marlies Koers (’91) mag zich verloskundige en auteur noemen, maar sinds dit jaar ook moeder. Hoe is het om zélf die zwangere vrouw te zijn? We spraken met Marlies over haar kinderwens, hoe ze door een miskraam ineens in de medische molen terechtkwam en over waar ze zó naar uitkijkt als ze straks moeder is. Momtalk lezen.

Kelly Spronk

Kelly Spronk

Kelly Spronk (’92) is af en toe model, maar altijd moeder. En daarmee is haar grootste droom meer dan uitgekomen. Samen met Noah, met wie ze vier jaar samen is, kreeg ze zoon Shem (’20) en dochter Mosa (’23). We spraken haar in Momtalk haar onder meer over de overgang van een naar twee kinderen en hoe het moederschap haar als persoon heeft veranderd. Lees hier de Momtalk met Kelly Spronk.

Lisa van Cuijk

Lisa van Cuijk

Drie jaar geleden werd Lisa van Cuijk moeder van dochter Lala. Daarna volgde een scheiding, maar ook een nieuwe relatie. Samen met haar vriend Danny verwacht ze nu hun tweede kindje. Wanneer spraken zij voor het eerst over een kinderwens? Hoe is het om een samengesteld gezin te hebben? En wat vindt ze het allermooiste aan het moederschap? Lees hier de Momtalk met Lisa.

Maartje Paumen

Maartje Paumen

Maartje Paumen is de moeder van Seve Sun (‘21) en Loua Liv (‘22) en verloofd met Savannah. Ze is een ex-hockeyster en runt samen met Savannah nu het bedrijf Fit Happy Healthy waarin hun gedeelde passies voor sport, voeding en personal training samenkomen. Lees hier het volledige interview met Maartje Paumen.

Elise Epker

Elise Epker

Elise Epker vond niet heel lang na haar ‘Boer Zoekt Vrouw’-avontuur in 2019 de liefde bij haar vriend Jonathan. Al vanaf het begin van hun relatie was één ding duidelijk: ze zouden heel graag samen een kindje willen. En die kwam, gelukkig. In november 2022 beviel Elise van zoon Luca. Aan How About Mom vertelt ze openhartig over de maanden waarop ze moest wachten op een positieve zwangerschapstest, de hoogtepunten van het moederschap en hoe loslaten haar helpt een relaxte moeder te zijn. Leuk nieuwtje: inmiddels is Elise Epker van hun tweede kindje! Lees hier de Momtalk met Elise.

Romy Koldenhof

Romy Koldenhof

Romy Koldenhof (’92) is zeven jaar samen met Cemal en moeder van dochter Marley (maart 2020) en zoon Oliver (februari 2023). We spraken haar twee maanden na de bevalling van haar zoon over de twijfels of ze ooit liefde kon voelen voor haar kinderen, maar ook over hoe met het moederschap haar allergrootste droom uitkwam. Lees hier de Momtalk met Romy.

Shanna Proost

Shanna Proost

Toen Shanna Proost drie jaar geleden voor het eerst moeder werd, merkte ze hoe uitdagend en complex opvoeding eigenlijk is. Nu ze moeder is van twee kinderen – zoons Senna (3 jaar) en Louca (bijna 1 jaar) – durft ze te zeggen dat ze haar draai heeft gevonden. De reden? Een eigen opvoedmethode die haar en haar gezin rust en ruimte geven. Voor Momtalk spreken we haar over het ontdekken van je rol als moeder, de uitdagingen van het opvoeden en omgaan met schuldgevoelens en boosheid. Momtalk met Shanna.

Romé Reinders

Romé Reinders

Romé Reinders (’90) is verloofd met Daniël en moeder van dochter Belle Rose (’21). Naast dat ze regelmatig vlogt op haar YouTube-kanaal en werkt als influencer, is ze ook ondernemer en runt ze haar eigen kledingwinkel Reinders FoodFashion. We spraken haar het afgelopen jaar over het moederschap, haar heftige bevalling en hoe ze door het moederschap nóg sterker is geworden. Lees hier de Momtalk met Romé Reinders.

Saartje Bakker

Saartje Bakker

Saartje Bakker (’93) is zeven jaar samen met haar vriend Dominique. Samen hebben ze twee kinderen: dochter Noëlla (3 jaar) en zoon Manuel (3 maanden). We spreken haar over hoe het moederschap haar zachter heeft gemaakt, de overgang van één naar twee kindjes en het bewust pakken van momenten voor jezelf. Lees hier de Momtalk met Saartje.

Manon van Essen

Manon van Essen

Manon van Essen (‘87) is moeder van Joah (‘20) en Mace (‘23). Je kunt haar kennen als jurylid van Dragon’s Den, als voormalig eigenaar van haar bedrijf Mangoni (de bloemkoolpizza’s) dat ze verkocht aan Dr. Oetker óf als eigenaar van haar nieuwste onderneming Vitamines.com. Een gesprek over moederschap, ondernemen en balans houden. Momtalk met Manon.

Jamie Crafoord

Jamie Crafoord

Jamie (’93) is samen met Tom en moeder van Ella-June (juni 2022). Drie maanden na de geboorte van haar dochter raakt ze opnieuw in verwachting, deze keer van een zoon. We spraken haar toen ze 34 weken zwanger was en over het moederschap en twee baby’s onder de twaalf maanden. Lees hier de Momtalk met Jamie Crafoord.

Sofie Graafland

Sofie Graafland

Sofie (’97) is negen jaar samen met Ton (de tweede trouwden dit jaar!) en moeder van Gijs (’22). Haar zwangerschap werd voornamelijk overschaduwd door onzekerheid, maar vanaf het moment dat Sofie haar zoon voor het eerst in haar armen had, verdwenen de twijfels als sneeuw voor de zon. Momtalk met Sofie Graafland.

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen