wanneer ben
18/07/2023

Hoe blijft jullie relatie goed na het krijgen van kinderen?

De eerste jaren met kleine kinderen hebben niet voor niets de naam ‘tropenjaren’ gekregen. Dat heeft niks met palmbomen, hangmatten en koude cocktails te maken, maar alles met gebroken nachten, opvoeden, verzorgen en moeite doen om jezelf én elkaar als prioriteit te blijven zien. Had je voorheen alle tijd en aandacht voor elkaar (en jezelf), ligt dat na het krijgen van kinderen net wat anders. Het is dus niet zo vreemd dat het soms uitdagend is om je relatie goed te houden na het krijgen van kinderen.

Wij hebben ook niet alle antwoorden in pacht, maar kunnen in ieder geval een aantal tips met jullie delen.

Date night met anderen

Als je elkaar vooral ziet als ouder, die poepluiers verschoont, flesjes maakt en

Als we uit zijn met andere mensen, zie ik Alex met een frisse blik. Hij vertelt een anekdote met een nieuwe wending, of hij praat met zoveel autoriteit over sport, of hij bestelt voor iedereen een rondje. Het geeft me een opgewekt gevoel om hem aan de andere kant van de tafel in actie te zien, en ik ben altijd zo blij dat ik hem mee naar huis mag nemen.

Overdag seks

Met kleine kinderen en allebei een baan (of dat nu op kantoor of thuis met de kids is) ben je in de avond gewoon moe. Zo simpel is het. Maar seks overdag, da’s een ander verhaal. Misschien is er dan geen tijd voor de meest uitgebreide love making sessions, maar je kunt ieder geval eventjes intiem met elkaar terwijl je kindje een dutje doet of een filmpje kijkt.

Gratis een wekelijkse update?

How About Mom nieuwsbrief: korting, tips en de beste gelezen verhalen