luier toddy
26/02/2022

Wegwerp of wasbaar: hoe kies je een luier die bij jullie past?

Alle aanstaande moeders hebben, soms al maanden van te voren, het allereerste pakje dat hun baby aankrijgt na de bevalling klaarliggen. Maar dat pakje is natuurlijk niet écht het eerste wat jouw baby aan heeft. Je baby start immers met een luiertje. Hebben jullie al nagedacht over het soort luier dat je thuis graag wilt gebruiken? 

Er zijn twee type luiers: wegwerpluiers en wasbare luiers. Wegwerpluiers worden één keer gedragen, wasbare luiers worden gewassen en hergebruikt. Kort door de bocht zijn wegwerpluiers de overwegend makkelijke optie en wasbare luiers de duurzame optie. Het is goed om te weten dat de wasbare luier in 2022 niet meer de wasbare luier is van vroeger. Het zijn tegenwoordig makkelijke broekjes die met klittenband of drukknoopjes worden vastgezet. Een wasbare luier bestaat uit drie delen: een inlegvel, een absorberende binnenkant en een waterdichte buitenkant (luierbroekje). Het inlegvel gaat de prullenbak in, de rest gaat in de wasmachine.  

Moet je wel kiezen?

Bij veel ouders bestaat nog steeds het hardnekkige idee dat je voor één type luier moet kiezen. Of je bent team wasbaar, of team wegwerp. Wij hebben goed nieuws: je hoeft niet te kiezen. Daar weten ze bij Toddy alles van. Toddy is the new kid on the block in de luier-wereld en gelooft niet in dat alles of niets principe. 

Hun missie is om ‘parttime’ wasbaar luiergebruik makkelijker maken. Je maakt immers ook een positieve impact op het milieu als jij alleen op jouw moederdag of in het weekend wasbare luiers gebruikt en voor de rest wegwerpluiers gebruikt. 

Bij Toddy krijg je het beste van de twee werelden, want de wegwerpluiers van Toddy bestaan voor 40% uit plant-based materiaal en worden verantwoord geproduceerd in Denemarken. Als je nagaat hoeveel luiers je verslijt, alleen al in die eerste paar maanden met een newborn, dan is het een fijn idee om voor een duurzame wegwerpluier te gaan. Toch? 

Parttime wasbaar luiergebruik

Toddy biedt twee soorten abonnementen. Het wegwerpabonnement voor €48 per maand en het fulltime wasbaar huurabonnement voor €36 per maand. In het wasbaar abonnement krijg je 24 wasbare luiers en alle benodigdheden zoals een wasnet, wetbag en nachtinleggers. Daarnaast krijg je om de 12 weken een wegwerpbox voor de momentjes tussendoor.

In het wegwerpabonnement krijg je om de vijf weken je wegwerpluiers geleverd en kun je als je dat wilt een gratis testpakket wasbare luiers bestellen om het écht even te proberen. Hier zitten zes luiers en toebehoren in waarmee je 1 á 2 dagen per week met wasbare luiers kunt verschonen. Deze luiers krijg je voor een proefperiode van een maand. Daarna beslis je of je ermee doorgaat, stopt of wilt uitbreiden. Als je door het gebruik van wasbare luiers minder wegwerpluiers gaat gebruiken, kan Toddy je overzetten naar een goedkoper abonnement van €40 per maand waarbij je om de zes weken je wegwerpluiers krijgt.

In je Toddy app kun je daarnaast  tussentijds aanpassen of jouw kindje een nieuwe maat luiers nodig heeft, of als jullie op vakantie zijn en je tijdelijk geen nieuwe luiers wilt ontvangen. De luiers worden door heel Nederland bezorgd, als het kan zelfs met de bakfiets. Kijk, van zo’n service worden wij als moeders blij. 

Fan van Toddy

Nog een reden waarom we fan zijn van Toddy: deze Nederlandse onderneming (opgericht door 2 vaders) helpt je niet alleen in maar ook uit de luiers. Kinderen in Nederland worden, zeker in vergelijking met ‘vroeger’, steeds later zindelijk. Dus blijf je langer luier-afval produceren. Met Toddy’s zindelijkheidspakket en app, ontwikkeld in samenwerking met pedagogische experts, kun je jouw kindje op het moment dat hij of zij er klaar voor is stapjes laten zetten in het zindelijk worden. Sterker nog: Toddy biedt zelfs een zindelijksheidsgarantie. Ben je bij 2,5 jaar nog niet uit de luiers, dan krijg je vanaf dan de luiers van Toddy gratis. 

Zelf Toddy proberen?

Wil jij de luiers van Toddy eerst zelfs eens testen? Met de kortingscode HAM-newborn-2023 bestel je met 50% korting een newborn proefpakket met wegwerpluiers. Wil je direct starten of een andere maat testen? Dan ontvang je altijd 20% korting op jouw eerste bestelling met de code HAM-spring-2023.

How About Mom in jouw inbox?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief